avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Nu primesc pensia deoarece am Buletinul expirat in ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Nu primesc pensia deoarece am Buletinul expirat in stare de alerta!

Buna ziua comunitate,

In data de 05.11.2020 mi-a venit pensia insa postarita a refuzat sa imi dea aceasta pensie motivand ca am buletinul (C.I.) expirat, eu i-am explicat ca buletinul meu a expirat teoretic in luna Mai (perioada stare de alerta) acestui an dar practic inca este valabil si ca am si votat cu el pe 27 septembrie 2020 si conform Legii 55/2020 din 15 mai 2020 Capitolul I Dispoziţii generale Articolul 4, Alineatul 5 " Valabilitatea documentelor eliberate de instituţiile şi autorităţile publice, precum şi de entităţile private autorizate conform legii se menţine pe toată perioada stării de alertă, precum şi pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări. " ! Insa n-a vrut sa inteleaga, aceasta m-a amenintat inca de luna trecuta ca daca nu am buletin nou, nu imi mai da pensia si exact asta a facut, a plecat fara sa imi dea pensia!

Imediat am sunat la numarul afisat pe site-ul postei romane si am explicat problema si mi s-a spus ca pot sa fac o reclamatie scrisa online insa eu nu stiam numele complet al postaritei. Mi s-a spus sa ma duc la Diriginte si sa expun problema si sa ii cer numele angajatei ca sa ii pot face reclamatia si a spus ca in mod normal tre sa decline identitatea postaritei!

Dupa cateva ore am fost la oficiul postal de care apartin si acolo s-a pornit circul! Dna. Diriginta nu a vrut sa-mi spuna numele postaritei si nici pensia nu a vrut sa mi-o dea (in acest moment am inteles ca postarita este acoperita de Diriginta) pentru ca am buletinul expirat si ea are niste norme pe care tre sa le respecte, eu am intrebat daca aceste norme sunt deasupra Legii, am fost intrebat la misto ce alte legi mai stiu... si ca "daca pandemia tine pana in 2025 ce fac?" I-am raspuns ca "va fi valabil pana in 2025"Diriginta insista tipand ca am buletinul expirat iar eu repetam ca am buletin valabil! I-am propus sa chem politia sa vedem cine are dreptate si s-a rastit ca defapt ea o sa o cheme, pentru ce nu stiu!? In final a cedat si a spus ca semneaza pentru ultima oara sa mi se dea pensia (am spus in gand ca iar o sa se repete circul si chiar am sa chem politia pt incalcarea legii 55/2020) dar nu a vrut sa-mi spuna numele postaritei pentru a-i face reclamatie, ceea ce mi se pare o nelegalitate!

Intrebari:

1 - Chiar imi poate opri pensia sub pretextul ca buletinul este expirat? Eu ma gandesc ca cel mai probabil nu intelege legea, la un moment dat imi zicea ceva de fiscalitate...

2 - Diriginta nu comite o ilegalitate incalcand practic legea 55/2020 ?

3 - Ce ma sfatuiti sa fac pe viitor daca se repeta situatia si nu primesc drepturile banesti ce mi se cuvin?
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2020
yoyoyo2012, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:50, 8 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Chiar poate, orice persoana poate sa incalce legi, in Romania, inclusiv statul.
2. Ba da, dar trebuie s-o dovediti in instanta.
3. Va schimbati buletinul, sau va judecati cu persoanele ce incalca legea. Oricum , in conditiile de acum, cu respectarea termenului de a cere acest lucru, cu programare inainte, va ia cel putin doua saptamini. Ce alegeti ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceți câte o sesizare la Ministerul Muncii: relatiicupublicul@mmuncii.gov.ro
și la Casa Națională de Pensii: petitii.sesizari@cnpp.ro

Până luna viitoare veți avea răspunsurile și le arătați duamnelor că n-au dreptate.
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2020
Emilika40, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
mie mi se pare mai simpla varianta de a va schimba buletinul, ca puteti, birourile lucreaza.
latka a scris:

1. Chiar poate, orice persoana poate sa incalce legi, in Romania, inclusiv statul.
2. Ba da, dar trebuie s-o dovediti in instanta.
3. Va schimbati buletinul, sau va judecati cu persoanele ce incalca legea. Oricum , in conditiile de acum, cu respectarea termenului de a cere acest lucru, cu programare inainte, va ia cel putin doua saptamini. Ce alegeti ?





1. Mda foarte trist si adevarat, tot ce ne ramane de facut este sa infruntam personele responsabile!

2. Si cam cum as putea dovedi ilegalitatea in instanta?

- Sa filmez cu telefonul mobil interactiunea/circul cu Diriginta in oficiul postal? (apropo in incinta oficiului chiar sunt camere de supraveghere! sa le solicit politistilor pe care ii voi chema la fata locului sa se foloseasca de inregistrarile camerelor postei ca proba? practic ii bat cu propriile lor "arme" insa nu stiu daca functioneaza si audio)

- prin faptul ca voi solicita 112 iar agentii de politie vor constata pe loc ilegalitatea si tre sa intocmeasca un proces verbal sau ceva de genul... ?

- Deja am o inregistrare audio cu circul din oficiu, apeland la functia de reportofon al mobilului! Imi foloseste la ceva (imi trebuia acceptul ei inainte sau care este legislatia)?


3. Cu schimbarea buletinului este cam greu din cauza unor probleme de familie nu am toate actele necesare, de aceea intreb acum ca sa pregatesc din timp demersurile legale!

Daca ma voi judeca cu Diriginta pot solicita daune morale si materiale? Am sanse de castig reale? Eu as banui ca da din moment ce este o lege in vigoare!
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2020
yoyoyo2012, utilizator


gi-jane2 a scris:

mie mi se pare mai simpla varianta de a va schimba buletinul, ca puteti, birourile lucreaza.


Cu schimbarea buletinului este cam greu din cauza unor probleme de familie nu am toate actele necesare, de aceea intreb acum ca sa pregatesc din timp demersurile legale!

In afara de schimbarea buletinului, dvs ce ma sfatuiti sa fac?

Alte discuții în legătură

Vecinii care deranjează Simona Costea Simona Costea Ce pot face cu un vecin care da muzica tare, toată noaptea? L-am rugat să lase muzica mai încet, dar face exact contrariul... (vezi toată discuția)
Reclamatii mincinoase repetate Bazavan Bazavan Am o problema la care nu reusesc sa i gasesc rezolvarea.de curind am deschis un restaurant cu bar cu program non stop.mentionez ca este situat la minim ... (vezi toată discuția)
Neprezentare organ de politie la sesizare, amenda pentru apelul ulterior la 112 fordfiesta fordfiesta Buna ziua in cursul zilei de ieri am solicitat politia la nr sectiei de politie ,referitor la un cetatean care detine o vidanja ilegal [deverseaza fecale ... (vezi toată discuția)