avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale De aprox 1 luna am si activitate pe firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

De aprox 1 luna am si activitate pe firma

Buna seara! Am sediul social in apartament, de aprox 1 luna am si activitate pe firma ( ambalare colete sau predare produse in afara apartamentului). Trebuie sa depun o declaratie pentru acest lucru? Exista o procedura sau nu trebuie sa fac nimic?

Va multumesc! Claudia
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Noiembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cdinu27 , utilizator 12:35, 7 Noiembrie 2020
In conditiile in care persoana juridica este activa,respectiv presteaza servcii,acestea trebuie sa fie consemnate in documentele contabile
Activitatea firmei =rapoarte semestriale,situatiianalitice trebuie sa fie comunicate periodic autoritatilor in domeniu
Cand v-ati inregistrat initial firma la registrul comertului ati declarat sediul social cu sau fara activitate? Adica pe adresa sediului social ati trecut si coduri caen? Vedeti ce scrie pe certificatul constatator de la sediul social. Daca nu aveti activitate la sediu, trebuie sa depuneti la registrul comertului un formular de inregistrare mentiuni prin care solicitati autorizarea activitatii pe care o prestati, adica a codului caen respectiv din actul de infiintare al srl, unul sau mai multe in functie de ce activitate concreta pe care o faceti, pe adresa sediului social.
Dupa ce veti primi de la registrul comertului un nou certificat constatator pe sediul social cu activitatile (codurile caen) efectiv desfasurate acolo, cu o copie dupa el veti depune la directia de impozite si taxe persoane fizice de la primarie o declaratie de inregistrare sediu social cu activitate pe acea adresa a imobilului aflat in proprietate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Noiembrie 2020
george-neagu, moderator
Va multumesc pentru raspuns. Pe certificatul constatator scrie: “ Prezentul certif constatator atesta ca s-a inregistrat declaratia pe proprie raspundere conform careia firma indeplineste conditiile de functionare, specifice pt fiecare autoritate publica, activitate declarata , incadrata in clasa CAEN: 4891 Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet la sediul social din ....
Valabilitate pana la modificarea conditiilor de functionare sau activitatilor pentru care s-a dat declaratia pe propria raspundere.”
Eu am marfa in apartament, livrez prin curier si pentru clientii care doresc sa ridice produsele prin plata Mobilpay ( in afara apartamentului) si primeste factura. Nu detin casa de marcat. Cheltuielile au ramas pe pers fizica. Este corect cum procedez? Vreau sa functionez corect si va rog mult sa-mi spuneti daca este cazul sa mai fac ceva in acest caz.

Va multumesc ! Claudia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare firma AnaMaria08M AnaMaria08M Buna ziua, Imi doresc sa-mi fac un magazin online. Pentru asta trebuie sa infiintez o firma, din cate am citit SRL-urile sunt cele mai intalnite. Sediul social ... (vezi toată discuția)
Avizare coduri caen onrc Eugenia04 Eugenia04 O avocata mi-a infiintat o firma noua pe care i-am spus ca doresc sa desfasor activitate de comert (de fapt intermediere) de produse electrice. In baza unor ... (vezi toată discuția)
Autorizatii de functionare stefanev stefanev Buna seara ! Astazi mi-am scos certificatul de inregistrare de la Registrul Comertului firma SRL-D. Pe langa acest certificat am primit si \"Certificatul ... (vezi toată discuția)