avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Bună ziua, sunt asmatica si plurialergica.Am cerut la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Bună ziua, sunt asmatica si plurialergica.Am cerut la medicul ...

Bună ziua, sunt asmatica si plurialergica.Am cerut la medicul de familie adeverinta pt nepurtarea măștii in aer liber și am fost trimisa la pneumolog.Nici pneumologul nu vrea sa mi elibereze aceasta declarație?Cum pot face sa o obțin?Mentionez ca am cerut pt a merge fără ea în aer liber și nu în spatii închise unde stau max 20 minute.Va rog unde ma pot adresa?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:22, 30 Ianuarie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Medicul de medicina muncii trebuie sa va faca un test de spirometrie, care va atesta (in principiu daca aveti acea afectiune) capacitatea pulmonara redusa. Cu acest test (va iesi un grafic destul de sugestiv) si cu o adeverinta de la acel medic, puteti arata oricui faptul ca suferiti de capacitate pulmonara redusa, ce va impiedica a purta masca.
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2020
latka, moderator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Medicul de medicina muncii nu emite adeverinte, ci fise de aptitudine obligatorii pentru angajator.
Respectiva adeverinta poate fi emisa de catre medicul de familie in baza mentiunilor din dosarul medical al pacientului. Daca suferiti de aceste afectiuni si se regasesc mentiuni in acest sens in dosarul dvs. medical, puteti sesiza DJS pentru refuzul medicului de familie de a emite adeverinta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Medicul de medicina muncii a fost stabilit de catre ordinul comun MAI-MS din 22 mai 2020 ca fiind cel care stabileste ce "persoane suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare", deci va folosi acel test de spirometrie pentru asta. Ordinul se refera (si)la purtarea mastii de protectie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din mesajul initial, nu reiese ca utilizatoru ar fi salariat pentru ca medicul de medicina muncii sa aiba competente in firma cu care are incheiat contract de prestari servicii medicale.
Ordinul se refera la medici de medicina muncii din cadrul DSP cu atributii pentru cetateni.
In cazul firmelor, medicul de medicina muncii stabileste ce salariati pot avea contraindicatii legate numai de purtarea mastii la locul de munca.

Alte discuții în legătură

Fara masca - dovada problemelor respiratorii bonefeliza bonefeliza Cum se poate face dovada problemelor respiratorii pentru a nu purta masca in spatiile publice inchise si pentru a nu primi amenda? (vezi toată discuția)
Cum pot scapa de purtarea mastii de protectie la locul de munca? morty morty Buna seara, Doresc sa va intreb care ar fi variantele sa nu mai fiu nevoit sa port masca la locul de munca, simt ca ma sufoc timp de 10 ore. Ce ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Conform legii , cine este in masura a elibera adeverinta pt a ... simonna38 simonna38 Conform legii , cine este in masura a elibera adeverinta pt a nu purta masca ? conform ord. comun M.S. si M.A.I. 874/81/22,05,2020 unde la pct. 2 Ia ... (vezi toată discuția)