avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... decizia irevocabila la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

decizia irevocabila la divort

Daca fosta sotia a obtinut custodia copilului prin decizie definitiva si irevocabila eu ce drepturi mai as avea...Ea aplecat cu copilul din tara fara acordul meu ; oare avea dreptul?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 15:05, 26 Decembrie 2009
Din pacate pentru dumneavoastra , daca fosta sotie a obtinut custodia copilului prin decizie definitiva si irevocabila , poate sa plece cu copilul unde doreste , fara sa va ceara acordul .
si eu ce as putea sa fac?
daca as redeschide procesul?
Nu puteti redeschide procesul , deoarece fosta sotie a obtinut custodia copilului printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila .

Dumneavoastra ati putea sa deschideti o actiune cu sanse foarte , foarte , foarte mici de reusita , prin care sa solicitati obtinerea custodiei copilului , datorita faptului ca fosta sotie a parasit tara si ca urmare copilul a suferit traumatisme emotionale de pe urma acestui fapt .

Doar 2 la mie din tati obtin custodia copilului . :(

Cat timp a trecut de cand sotia a obtinut custodia copilului ?

Ati obtinut in instanta si dreptul de vizitare a minorului ?
Intrucat minorul a fost incredintat mamei sper crestere si educare prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila nu era nevoie de acordul dvs pentru ca copilul sa paraseasca tara.
Daca prin hotarerea judecatoreasca respectiva a fost stabilit si un program de vizita, iar prin faptul ca mama a plecat din tara impreuna cu minorul nu se respecta acest program de vizita, puteti sa faceti o plangere penala privind savarsirea infractiunii prevazute de art 307 alin 2 cod penal.
Daca aveati in hotarare si dreptul de a pastra legatura cu minorul,mama copilului trebuia sa va anunte unde a plecat,pentru ca dv. sa puteti pastra legatura cu el.Daca nu ...trebuie sa introduceti in instanta o actiune prin care aceasta sa va dea dreptul sa aveti legaturi personale cu minorul,respectiv drept de vizita,indiferent unde se afla minorul.Pentru reincredintare ...este alta poveste...intrucat exista foarte multi factori care sunt implicati.Craciun fericit si sfatul meu este sa va refaceti viata....minorul va va cauta odata mai tarziu!!!!

Alte discuții în legătură

Drept de vizita prin ordonanta presedintiala LUBEN LUBEN Am obtinut dreptul de vizita printr-o ordonanta presedintiala si nu mi se respecta hotararea care mi s-a dat,ce pot face,unde ma pot adresa ? Pe ce perioada ... (vezi toată discuția)
Sindromul alienarii parentale dumitrumihaila dumitrumihaila Buna seara.Va rog sa ma ajutati cu o informatie.As dori sa stiu daca in tara noastra este recunoscut de justitie sindromul de alienare parentala si in ce ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei sentinte a.abi24 a.abi24 cui trebuie sa ma adresez ? fosta sotie nu respecta programul de vizita a copiilor stabilit prin sentinta, nu ma lasa sa iau legatura cu iei ? (vezi toată discuția)