avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nerespectarea unei sentinte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nerespectarea unei sentinte

cui trebuie sa ma adresez ? fosta sotie nu respecta programul de vizita a copiilor stabilit prin sentinta, nu ma lasa sa iau legatura cu iei ?
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 12:55, 13 Noiembrie 2009
Faceti plangere pt "Nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului :Art. 307 Cp. - Retinerea de catre un parinte a copilului sau minor, fara consimtamantul celuilalt parinte sau al persoanei careia i-a fost incredintat minorul potrivit legii, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.

Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza fapta persoanei careia i s-a incredintat minorul prin hotarare judecatoreasca, spre crestere si educare, de a impiedica in mod repetat pe oricare dintre parinti sa aiba legaturi personale cu minorul, in conditiile stabilite de parti sau de catre organul competent.

Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.

Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Va sugerez ca inainte de depunerea plangerii sa strangeti probe(martori,etc)
Incercati sa va adresati intai fostei sotii, inclusiv prin atentionarea ca fapta dumneaei, in conditiile in care va impiedica in mod repetat sa va vedeti copilul, mai ales daca aveti o hotarare judecatoreasca in care se stabileste concret modul de vizitare (dar si daca acest mod este stabilit intre parti, precum si lipsirea copilului de dreptul de a avea legaturi personale cu unul din parinti/dvs.), constituie infractiunea prevazuta si pedepsita conform art.307 alin.2 C.pen.
Dumneavoastra insa, va trebui sa va asigurati mijloacele de proba (cu martori) si apoi faceti plangere la politie.
Va doresc sa rezolvati amiabil, dar daca nu se poate, atunci este in interesul copilului sa aiba legaturi cu ambii parinti (daca nu sunt motive legale in sensul contrariu).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fosta sotie nu mai imi da voie sa vad copilul MURESAN CLAUDIU MURESAN CLAUDIU revin,pe scurt, cu o alta speta. Am o hotarare jude catoreasca definitiva in care imi este stabilit un program de vizitare a copilului meu, aflat in grija ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor rokeru777 rokeru777 respectarea hotararii judecatoresti. in situatia in care exista o hotarare judecatoreasca care stabileste un program de vizita a minorului si aceasta nu este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!- mama nu vrea sa mai revina cu minorul in tara StefanescuAdrian StefanescuAdrian Curand am dat fostei mele concubine procura pentru fiul nostru minor in varsta de 7 ani pentru a pleca in vizita in Spania doua saptamani, iar ea nu doreste sa ... (vezi toată discuția)