avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tulburarea de posesie ,ocuparea unui teren fara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tulburarea de posesie ,ocuparea unui teren fara acceptul propietarului ...

Tulburarea de posesie ,ocuparea unui teren fara acceptul propietarului ,folosirea acelui teren si refuzul de al elibera ,,este caz penal sau civil ?? Ocuparea terenului s-a efectuat fara violenta .
Cel mai recent răspuns: Euint , utilizator 17:57, 29 Aprilie 2024
Cata vreme ocuparea terenului nu s-a facut prin violenta, amenintare ori prin desfiintarea ori stramutarea semnelor de hotar, nu constituie o infractiune. in sine.
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2020
MihailZC, utilizator
Solutia ar fi un proces civil prin care sa revendicati suprafața ocupată abuziv eventual și granituire pt stabilirea liniei de hotar dintre cele 2 proprietati.
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Serios ??? Vi se pare ceva normal??
Mie unul nu mi se pare normal, dar nu ati intrebat daca mi se pare normal sau nu. Ati intrebat daca fapta (savarsita fara violenta) intra sub incidenta legii penale ori a celei civile.
Art. 256: Tulburarea de posesie
(1) Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, prin violenţă sau ameninţare ori prin desfiinţarea sau strămutarea semnelor de hotar, a unui imobil aflat în posesia altuia se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Sigur că este infracțiune! A strămutat hotarul ,fara sa tina cont de granița. Efectiv a invadat un teritoriu care nu îi aparține.

MihailZC a scris:

Cata vreme ocuparea terenului nu s-a facut prin violenta, amenintare ori prin desfiintarea ori stramutarea semnelor de hotar, nu constituie o infractiune. in sine.

Alte discuții în legătură

Modificare abuziva a granitei intre proprietati papillon papillon Buna seara! Un vecin a schimbat granita intre proprietati, a batut noi tarusi, in total aluat vreo 5 ari de capul lui. 1)Acest vecin risca vreo ... (vezi toată discuția)
Politist care se antepronunta pe o cauza penala in momentul in care i-a fost repartizata cauza. am inregistrare audio-video telecomanda telecomanda Am facut plangere penala pentru Tulburare de posesie teren agricol la parchet. Parchetul a trimis cauza catre politie. Politistul care cerceteaza cauza ma ... (vezi toată discuția)
Dreptul de proprietate a unui teren agricol maurmarius maurmarius Incalcarea dreptului de proprietate a unui teren agricol unde se incadreaza in actuala legislatie?Terenul a fost arat si insamantat fara acordul proprietarului. (vezi toată discuția)