avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum sa vad si eu copiii pana la urmatoarea infatisare ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum sa vad si eu copiii pana la urmatoarea infatisare la ordonanta presedentiala?

sunt mama intr-un divort cu minori,m-am despartit de sotul meu pt ca ma lovea si facea asta de fata cu copiii,un baietel de 5 ani si o fetita de 3 ani,si am plecat cu copiii la mama de la casa parintilor lui,de la tara am plecat la resita,pentru a nu ii mai puteam tine pe copii intr-o casa plina de certuri zilnice intre mine,sotul si parintii lui.a incercat sa ne inpacam dar a vazut ca nu reuseste si a zis ca s-a resemnat.dar a inceput sa ne urmareasca si intr-o dupamasa am iesit cu copiii in oras,dupa ce au vorbit cu tatal lor la telefon,pentru ca i-am permis sa tina legatura cu copiii,si sotul meu a venit cu un prieten de-al lui cu masina si s-a oprit langa noi pe strada s-au dat jos amandoi din masina si au inceput sa traga de mine si de copii sa ne bage in masina.a reusit sa ii ia pe copii pentru ca le-am dat eu drumul ca tragea ingrozitor de tare de ei si au plecat.eu am ramas cu mama mea pe loc si am sunat la politie.pana a venit politia au venit si ei inapoi,soferul a dat copiii jos din masina si a fugit,ramanand acolo doar sotul.atunci am spus la politie ce sa intamplat atunci si pana atunci,si dansii au spus ca trebuie!... sa cadem la o intelegere de comun acord in legatura cu copiii sa stea si la mine si la el,si asa am facut.dar dupa ce i-am dat pe copii a doua oara la el nu a mai vrut sa ii aduca inapoi.din 12 noiembrie eu nu am mai vazut copiii si nu am mai vorbit cu eu doar foarte putin la tel,in ultima vreme deloc.am inaintat si divortul,si ordonanta presedeniala dar nu am facut nimic in acelasi timp,penrtu ca ordonanta presedentiala s-a amanat cu trei saptamani,urmand sa avem o noua infatisare dupa sarbatori.am fost si la politie la judet dansii au spus ca nu pot sa faca nimic pana la hotararea instantei,si inteleg.dar am cateva intrebari si v-as ruga di tot sufletul sa imi raspundeti daca puteti:1de ce se mai numeste ordonanta presedentiala de urgente daca,am inaintat-o in data de 17 noiembrie si primul termen de infatisare a fost dupa trei sapt in 14 dec si s-a amananat parca fara a se lua in considerare cazul? 2de ce au spus domnii de la politie ca trebuie sa cadem la o intelegere si cand sotul meu nu s-a mai tinut de cuvant nu au mai putut sa faca nimic pentru mine nici macar sa mearga cu mine sa imi vad copiii,pentru ca singura nu puteam sa merg ca ma tot ameninta? 3ce solutie as mai avea mai repede de ordonanta presedentiala?,pentru ca ia zapacit de cap pe copii si a reusit cumva sa ii convinga ca eu nu ii mai iubesc si ca i-am parasit pentru un alt barbat,lucru valabil doar in mintea lui,si nu mai am nici o lagatura cu copiii nici macar la telefon si imi este foarte dor de ei.va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mather , utilizator 07:04, 29 Decembrie 2009
Parerea mea este ca ati procedat gresit din primul moment in care i-ati permis sa plece cu copiii! In fine , nu mai conteaza unde si cum ati gresit! Ideea este ca politistii nu aveau dreptul sa intervina fiindca , in prezent , custodia copiilor este comuna! Deci , dvs aveti dreptul sa mergeti la sot si sa va vedeti copiii oricand doriti! Iar politia nu poate interveni in nici un fel!
Daca va doriti copiii trebuie sa luptati pentru ei! Nu prin telefoane la care nu se raspunde si nici stand in casa si uitandu-va pe geam!
Succes!
Conform Legii nr.272/2004, Serviciul public de asistenta sociala (regionala in cazul dvs.) trebuie sa ia "toate masurile necesare pentru depistarea precoce a situatiilor de risc care pot determina separarea copilului de parintii sai" (a se vedea art.34 din legea nr.272/2004).

Separarea copilului de parinti "trebuie sa fie precedata de acordarea sistematica a serviciilor si prestatiilor prevazute de lege, cu accent pe informarea corespunzatoare a parintilor, consilierea acestora, terapie sau mediere, acordate in baza unui plan de servicii" (a se vedea disp. art.34 (2) si 35 din legea nr.272/2004).

Va sfatuiesc sa apelati la SPAS -Serviciile publice de asistenta sociala care au obligatia de monitorizare a situatiilor copiilor si a modului de respectare a drepturilor acestora, precum si de a realiza activitatea de prevenire a separarii copilului de familia sa (in speta de unul dintre parinti).

Puteti apela la Directia generala de asistenta sociala si protectie a copilului de la nivel local (domiciliul dvs.) solicitand si plasamentul minorilor la dvs. pana la solutionarea divortului (procedura ar trebui sa fie destul de rapida) si incredintarea legala a acestora.Discutia directa cu reprezentantii autoritatii competente va stabili in mod concret calea procedurala ce trebuie urmata.

In absolut orice situatie, minorii, conform art.24 din legea nr.272/2004, au dreptul de a fi ascultati in orice procedura judiciara sau administrativa care ii priveste.Este obligatorie ascultarea copilului care a implinit varsta de 10 ani.Copilul care nu a implinit varsta de 10 ani poate fi si el ascultat, daca autoritatea competenta apreciaza ca audierea lui este necesara pentru solutionarea cauzei.

In speranta ca aceste informatii va vor fi de folos, va urez mult curaj si consecventa in obtinerea custodiei minorilor, si poate reusiti sa stabiliti o legatura cu acestia, cu sprijinul autoritatilor competente.
nu am stat nici o zi acasa sa ma uit pe geam am fost intr-o gramada de locuri:la judecatorie,la poitia locala de pe raza localitatii sotului pt ca ma tot ameninta,la politie la judet pentru ca politia locala nu a luat nici o masura,inapoi la pol locala si s-a oferit un dom sa mearga cu mine sa vad copiii penrtu 5 min ca atat m-a lasat sotul.inainte am fost si la protectia copilului si m-i s-a spus ca trebuie sesizata autoritatea tutelara si asistenta sociala prin ordin judecatoresc.in concluzie toti mi-au spus ca nu are nici un drept sa ii priveze pe copii de mama dar ca nimeni nu poate sa faca nimic pentru a ma ajuta.unde am gresit si mai puteam sa ma duc sa mai incerc si nu am fost?
pana acum autoritatile competente au spus ca nu vor sa mearga cu mine la domiciliul sotului pentru cateva min sa pot vorbi si eu cu copiii pe motiv ca ar avea prieteni comuni.
m-i sa mai spus ca oficial nu au dansii cum sa intervina dar neoficial eu pot sa ma duc sa ii iau de la locuinta sotului.vi se pare corect sa ma duc si eu sa trag de ei pe strada sau acasa sa ma bag peste ei inautru sa ajungem sa ne dam unii la altii in cap dupa aia pe strada?de aceea am fost peste to sa vad cum se poate proceda legal si fara sa ii pun [e copii in situatii de stres si certuri din nou!

Alte discuții în legătură

Cand este ilegal munca la minori? MrBird MrBird Buna ziua, am o intrebare si eu. Sunt o parinte divortat cu fiul meu de 13 ani si ma confrunt de o situatie absurda. Fratele fostei sotie tine aprox 150 de ... (vezi toată discuția)
In legatura cu un divort va rog sa imi raspundeti mary2427 mary2427 am o prietena care nu se mai intelege cu sotul si vrea sa divorteze numai ca la mijloc sunt 2 copii care sunt sansele ca copii sa ramana la mama si el nu vrea ... (vezi toată discuția)
Va rog cine ma poate ajuta !!!???-divort cu minori ericabalan ericabalan Este aproape 1 an de zile de cand sotul a intentat divort si m-a deposedat de dreptul de mama , pur si simplu a luat copiii , doua fetite de 3 si 6 ani ,fara ... (vezi toată discuția)