avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am 15 ani,aproape 16. Mă pot muta singură de la 16 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am 15 ani,aproape 16. Mă pot muta singură de la 16 ani fără ...

Am 15 ani,aproape 16.
Mă pot muta singură de la 16 ani fără a avea probleme cu legea sau fără a putea părinții sa mă ia inapoi?(Nu cred ca o sa fie de acord)
Am antecedente in problemele cu poliția,am fugit de acasă de 2 ori pana acum cand aveam 12/13 ani. De aceea intreb daca pot avea probleme...
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:49, 19 Noiembrie 2020
Unde să te muți? Cine te ține fără bani și fără să fie interesat de alte lucruri? Singură, fără venituri, vei fi luată de autorități și fie dusă înapoi la părinți, fie dusă într-un centru pentru minori.
Nu, nu puteti pentru ca nu sunteti matura. Nu aveti rabdarea de a astepta inca doi ani, or aceasta nerabdare este specifica copiilor, nu adultilor.
Legal, dv. puteti incheia acte juridice numai si numai cu acordul si semnatura parintilor. Asta inseamna si chirie, inscrieri la scoala etc.
In modul acesta puteti ajunge la o institutie de stat in grija acestuia. Aveti, in esenta, doua variante: sa va testati maturitatea avand rabdare si muncind sa va construiti un viitor de la 18 ani ori o fuga continua de acasa la politie la orfelinat la politie acasa si iar pe la vreo politie... mult dupa 18 ani.
Motivele pentru care doriti sa plecati insa sunt si ele importante, daca sunt intemeiate se pot gasi solutii, asa incat reveniti daca este cazul.
Nu ,nu prea mai am răbdare încă 2 ani,
Motivele pentru care as vrea să mă mut ar fii că părinții mei sunt divortati,cu tatăl meu natural nu păstrez legătura si m am săturat de certurile cu mami si taica miu vitreg pe nedrept,în fiecare zi. Se țipă la mine din orice si asa mai departe. Plus certurile dintre ei doi,plus multe alte lucruri care ii includ pe ei. Pur si simplu, ma simt dărâmată psihic si imi doresc din tot sufletul sa stau singură, în liniște. Stiu ca totusi mami e mami,indiferent de certuri,nu vreau sa rup legătura cu ea ,pur si simplu vreau sa stau singură,in liniște.
vreau sa stau singură,in liniște.

Unde, mamica, mai exact ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 16 ani iar iubitul meu 20,suntem împreună de aproape 1 an.. ... Andreghsiw Andreghsiw Am 16 ani iar iubitul meu 20,suntem împreună de aproape 1 an.. Iar pe 4 octombrie parintii mei (mama si tata vitreg) au luat decizia in care iubitul meu sa ... (vezi toată discuția)
Pot pleca de acasa la 16 ani? Iuliana lavinia Iuliana lavinia Am 16 ani si doresc sa ma mut la iubitul meu de 18 ani mama lui este de acord. Nu mai pot rămâne acasă deoarece părinții mei sunt violenți,mereu sunt ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec de acasa ! nu mai pot sta cu parintii! iza308 iza308 Vreau sa plec de acasa, chiar nu mai pot sta cu parintii mei! Mama mea nu ma suporta iar eu nu mai pot sa stau sa fiu batjocorita.am 16 ani pot pleca legal de ... (vezi toată discuția)