avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ANCPI_Cadastru_intabulare modificari Doresc sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ANCPI_Cadastru_intabulare modificari Doresc sa cumpar un apartament dar in Cartea tehnica ...

Buna ziua,

Doresc sa cumpar un apartament dar in Cartea tehnica nu sunt incluse modificarile aduse apartamentului (1) demolarea unei debarale cu largirea toaletei de serviciu, 2) zidirea unei usi-iesire in balcon si 3)transformarea unui geam de la bucatarie, in usa de acces in balcon).
Proprietarul a executat aceste modificari acum cca 10 ani, avand o autorizatie de constructive/modificare valabila. Ulterior efectuarii acestor modificari, a informat in mod official Inspectoratul in Constructii despre finalizarea lucrarilor. Pe document sunt atat semnaturi si stampila Serviciului Disciplina in Constructii.
Proprietarul s-a adresat acum, inainte de vanzarea apartamentului, catre Primarie pentru intabularea modificarilor, in cartea tehnica a apartamentului.
Desigur ca raspunsul autoritatilor a fost unul de neinteles. Se pare ca documentele prezentate nu mai sunt valabile si ca ar trebui sa reia procesul de la capat, ca si cand lucrarile urmeaza sa se efectueze SAU sa se autodenunte la politie, sa primeasca anenda ...etc.
Ce pasi legali ar trebui sa intreprinda proprietarul pentru a avea modificarile inscrise in cartea tehnica, respective releveu adaptat realitatii din apartament. Evident "presupusa contraventie" s-a prescris si amenda nu prea vad pt ce sa primeasca.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabi-MC , utilizator 21:55, 18 Noiembrie 2020
Asta e problema lui.El trebuie sa isi puna actele in regula daca vrea sa vanda apartamentul.Nu puteti sa faceti nimic.
Problema ridicata de mine nu e legata de cine trebuie sa intreprinda ceva ci care ar fi pasii ce trebuie intreprinsi.


mitabiciclista a scris:

Asta e problema lui.El trebuie sa isi puna actele in regula daca vrea sa vanda apartamentul.Nu puteti sa faceti nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari apartament fara autorizatii. pot fi trecute in releveu? gogeamitu gogeamitu Buna ziua. Am vizitat recent un apartament foarte frumos pe care am vrea sa-l cumparam prin credit ipotecar. Proprietarul are unele modificari facute in ... (vezi toată discuția)
Zidire geam uscatorie... Andreeas07 Andreeas07 buna ziua, am cumparat recent un apartament...langa acest apartament este o uscatorie...geamul de la uscatorie are vedere in balconul meu...eu vreau sa zidesc ... (vezi toată discuția)
Intrarea in legalitate cu balcon contruit la parter shokaliptiku shokaliptiku buna seara. problema sta in felul urmator: avem in plan sa cumparam apartament la parter + balcon. balconul apare in acte ( act vanzare cumparare - ... (vezi toată discuția)