avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Rinoplastie nereusita, malpraxis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Rinoplastie nereusita, malpraxis

Buna ziua, in urma cu 45 de zile am facut o rinoplastie. Doctorul m-a cusut prost, am o nara mai sus, una mai jos si cusatura de la baza nasului e stramba. Trebuia sa imi ia si din cocoasa si nu a luat nimic. Practic mi-a taiat varful nasului pe care l-a inghesuit intr-o nara si m-a cusut stramb, se vede septul. Ce ar trebui sa fac? Am fost la alt medic si mi-a spus sa depun plangere pentru malpraxis ca m-a mutilat, dar nu cred ca voi rezolva ceva. Nu are nicio recenzie online, ar trebui sa ii scriu eu? El spune ca operatia e ok. Ma gandesc ca e nebun si totusi profeseaza si intr-un mare spital de stat si are si o clinica privata. In timp ce asteptam sa intru sa discut cu dansul, era o fata care se plangea ca i-a cusut gresit lobul urechii si ca acum ii cerea alti bani sa o refaca. Concluzia mea e ca nu se pricepe la chirurgie si totusi opereaza. Ce sa fac? Astia sunt eroii din linia intai? Care nu stiu sa coasa nici macar un lob rupt de la un cercel?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:32, 12 Noiembrie 2023
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie făcută o plângere pentru malpraxis.
Multumesc frumos pentru raspuns. Am sunat la Colegiul Medicilor si mi-au spus ca va dura foarte mult si daca doresc sa fac o plangere la ei voi primi raspunsul prin posta. Nu stiu ce sa fac. Doctorul acesta lucreaza si la mare spital de stat, mi-au spus de la Colegiu sa iau legatura cu managerul spitalului. Ce ma deranjeaza e chirurgul care m-a operat, el zice ca nu am nimic, in schimb alti medici se ingrozesc cand ma vad, arat ca un joker.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a se deschide o anchetă în acest sens, este necesar ca dvs. să sesizați Colegiul Medicilor din localitatea în care doctorul profesează,

Înainte de toate, recomand să încercați să ajungeți la o înțelegere amiabilă cu respectivul doctor, respectiv să îl anunțați despre demersile ce doriți să le efectuați împotriva sa, cu atentionarea sa cu privire la riscul de-ași pierde licența de liberă practică și de a vă achita despăgubiri. În acest mod, îi oferiți posibilitatea de a-și remedia eroarea.

În cazul în care considerați oprtun, aveți posibilitatea de a sesiza și organele penale, pentru a se putea face verificări cu privire la fapta sesizată. De asemenea, aveți posibilitatea de a vă adresa și instanței civile, după caz.

De reținut că nu orice malpraxis este infractiune. Poate fi malpraxis pentru care sa soliciti despagubiri civile sau poate fi un malpraxis care poate imbraca, pe latura penala, forma unei infractiuni sau a altei infractiuni: vatamare corporala (pt.. prejudiciu estetic grav si permanent) sau vatamare corporală din culpa, după caz.
Nu mi-a dat chitanta, a spus ca nu poate da chitanta pe euro, cu toate ca inainte imi spusese pretul in euro. De la el am doar o reteta pe care mi-a dat-o in ziua operatiei si mail-uri. Sper sa fie de ajuns. Imi pare rau ca nu pot atasa 2 poze ca sa va dati seama de gravitate. Va multumesc pentru raspuns. Si sa nu devin din acuzator, acuzat. Din moment ce imi spune ca operatia e o reusita si ca in ianuarie imi pune doar un punct de sutura la nara care atarna, ca nasul a fost stramb dinainte, ceea ce este o minciuna. Si daca ar fi fost stramb, de ce nu mi l-a indreptat. Imi intra mintea in disonanta cognitiva, ma uit in oglinda mai pe intuneric, nu am curaj pe lumina si vad ca arat ca un pacalici, imi spun medicii ca este un caz grav de malpraxis si totusi ma gandesc- daca de fapt nu e nimic si el are dreptate? ca arat bine?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/articol_497...

Alte discuții în legătură

Malpraxis TudorGhitoc TudorGhitoc Buna ziua, as dori sa cer niste informatii despre procedura de a da un medic in judecata pentru malpraxis. Am avut o interventie chirurgicala estetica in ... (vezi toată discuția)
Malpraxis- sectionarea ductului salivar liamatei liamatei Buna ziua! vreau sa va intreb daca in problema mea se merge la mediator sau direct la un avocat. am fost operata de o tumora la obraz. in urma operatiei mi ... (vezi toată discuția)