avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INTABULARE CONSTRUCTIE Salut! Am urmatoarea situatie; ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INTABULARE CONSTRUCTIE Salut! Am urmatoarea situatie; Mama a ...

INTABULARE CONSTRUCTIE

Salut! Am urmatoarea situatie;
Mama a construit o casa pe teren propriu de 92 mp. In proiectul pentru care s-a dat autorizatie si receptie figureaza 92 mp. La fel este si la impozite in fiscal 92 mp.
De la cadastru mi-au cerut certificat de atestare, vine cadastristul, masoara 97 mp. Certificatul de atestare s-a dat deci pe 97 mp.
Nu stiu de unde diferentele astea, eu nu locuiesc cu mama de dinainte sa faca casa (izolatie, extindere, n-am idee). Eu de curand am reluat legatura si am vazut prima data casa in stadiul din prezent.
Treaba e ca mama i-a dat cadastristului asa:
- fiscal pe 92 mp
- autorizatie si receptie pe 92
- certificat de atestare pe 97.
Surprinzator, a iesit CF fara respingeri, ma gandeam ca se vor constata de cei avizati diferenta asta de 5mp.
Ea la taxe si impozite momentan nu a fost sa faca modificarea asta de la 92 la 97.
Ceea ce ma intereseaza pe mine acum este ce face mama? Merge cu Cf la impozite si modifica + amenzile aferente, se mai complica cu primaria, ce e de facut in urma situatiei de sus mentionate etc. Ideea e ca mama nu se strofoca si e pe principiul “nu stiu eu mai bine ca cei ce au facut acte”, deci va puteti imagina ca mare vointa sau intelegere din partea ei nu este, de asta vreau sa stiu ce pot eu face. (macar pe viitor).
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2020
Mz11, utilizator

Alte discuții în legătură

Măsuratori cadastrale am construit o casa in 2010 si anul asta ... Mz11 Mz11 Măsuratori cadastrale Am construit o casa in 2010 si anul asta am vrut sa o intabulez, intentionez sa i-o donez fratelui meu si mi s-a cerut intabulare. ... (vezi toată discuția)
Intabulare angi25 angi25 Am un teren intabulat din 2005, bineinteles in urma unui cadastru si a altor acte necesare la vremea aceea. In 2007 am construit o casa in urma unei ... (vezi toată discuția)
Buna! va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: la vanzarea unui ... Aandreea12 Aandreea12 Buna! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: La vanzarea unui apartament se observa ca balconul construit in 2000 cu autorizatie de constructie, care are ... (vezi toată discuția)