avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Măsuratori cadastrale Am construit o casa in 2010 si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Măsuratori cadastrale Am construit o casa in 2010 si anul asta ...

Măsuratori cadastrale

Am construit o casa in 2010 si anul asta am vrut sa o intabulez, intentionez sa i-o donez fratelui meu si mi s-a cerut intabulare. Suprafata casei este de 89 mp, pe suprafata asta s-a facut proiect, autorizatie si receptie. Pe aceasta suprafata mentionez ca se plateste de 10 ani impozit.
Luand legatura cu un expert, imi masoara si constata o suprafata mai mare cu 5 mp, mai exact 94 mp. Cu acea schita mi s-a dat si un certificat de atestare a edificarii constructiei. In certificat scrie ca s-a respectat autorizatia/receptia si ca suprafata este 94 mp. Din punctul meu de vedere nu prea e ok, avand in vedere ca in actele de la proiect am 89 si ei imi da pe 94. Iese intabularea, toate ok, fara respingeri, desi pana si fiscalul de la impozite l-am scos pe 89 mp. Nu mi s-a dat respingere sau solicitat vreo justificare a suprafetei in plus. Eu cadastristului i-am pus la dispozitie toate actele casei iar argumentul lui a fost ca rezulta suprafata asta de la izolatie. Eu va intreb, pentru ca nu ma pricep nici in ruptul capului, am angajat tot personalul sa-mi ridice aceasta casa, n-am studii in domeniu sau experienta, eu ce fac in situatia asta? Cadastristul imi spune sa-mi vad de treaba, din moment ce am cartea funciara sunt ok si primaria mi-a dat act pe noile masuratori. Mi-a zis sa cer si o modificare de suprafata la impozite, sa platesc ce mi se cere si poveste incheiata. Pe mine ma ingrijoreaza diferenta asa de mp, am inteles ca uneori poate sa nu fie vazuta foarte bine si vreau sa va cer un sfat, macar cat e recenta problema sa stiu daca trebuie sa actionez. Tin sa mentionez ca am mai vazut la o vecina un act pe un imobil unde scria spre ex: suprafata din acte 80, suprafata masurata 82,06 mp. Insa nu stiu ce sa cred. Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2020
Mz11, utilizator
Cel mai recent răspuns: Rezolvatorul , Consilier juridic 16:29, 30 Noiembrie 2020
Este legal și corect, dacă în actul de la Cartea funciară scrie „suprafața din acte 89 metrii pătrați, suprafață măsurată/constatată de expertul topo 94 m.p.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare constructie salut! am urmatoarea situatie; mama a ... Mz11 Mz11 INTABULARE CONSTRUCTIE Salut! Am urmatoarea situatie; Mama a construit o casa pe teren propriu de 92 mp. In proiectul pentru care s-a dat autorizatie si ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie vetturia vetturia Doresc sa inscriu constructia de pe terenul propietate(intabulat) la oficiul de cadastru si publicitate imobiliara.Am autorizatia de constructie si ... (vezi toată discuția)
X doreste sa vanda o casa cu curtea/gradina aferenta mostenire ... Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu X doreste sa vanda o casa cu curtea/gradina aferenta mostenire de la parinti. 1. Conform titlului de proprietate, terenul are 1800 mp, in urma masuratorilor ... (vezi toată discuția)