avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc in care toti ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc in care toti titularii apartamentelor ...

Buna ziua!
Locuiesc intr-un bloc in care toti titularii apartamentelor sunt proprietari, iar un proprietar s-a scos de la intreținere și a inchiriat apartamentul in regim hotelier. Cine plateste intreținerea la acel apartament, ma refer la apa, canal, curent pe casa scării, lift etc. daca la apartamentul respectiv când sunt 4 persoane, cand 6 etc. Administratorul dă vina pe proprietar, dar nu il ia in evidență pe motiv ca a facut cerere ca nu mai locuieste acolo și l-a scos de la intrținere.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: nspinu2012@gmail.com , utilizator 10:43, 20 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apa si canalul le plateste el daca are apometre.Caldura o plateste el.Problema e la cheltuielile pt curent la lift si celelalte cheltuieli comune,la nr persoane.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In imobil de locuit in comun relatia asociatie-proprietar
Daca apartamentul este inchiriat in sistem hotelier iar proprietarul/locatarii nu inteleg sa comunice ,sa solicicite inregsitrarea in cartea de imobil,comitetul executiv poate decide inregistrarea numarului de locatari si calculare cote intretinere
L nr 196/2018
Articolul 30 (1)Proprietarii din condominii au obligatia sa notifice presedintelui orice schimbare intervenita in structura si numarul membrilor familiei prin deces, casatorii sau nasteri, persoanele luate in spatiu, precum si locatarii/comodatarii ca urmare a inchirierii sau a imprumutarii locuintei. (2)Notificarea prevazuta la alin. (1) se face in scris in termen de 10 zile de la schimbarea intervenita, de la luarea in spatiu, respectiv de la semnarea contractului de inchiriere/comodat

Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2020
ynocentta, utilizator
Multumesc, dar cine stie numarul de persoane care trece pe acolo, uneori facându-se inchirieri cu ora, iar proprietarul este plecat din tara?
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restaurant parter bloc Soryyna Soryyna Buna seara! Avem un restaurant la parter de bloc si lunar platim catre asociatia de locatari liftul, lumina, curatenia plus alte cheltuieli. Noi avem intrare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o dilema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. ... Grundy Grundy Buna ziua! Am o dilema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Fac parte de putin timp din comitetul executiv al unui bloc si m-am lovit de cateva lucruri pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ca asociatie de propietari pot plati impozit doar ... alex_alex58 alex_alex58 Buna ziua, ca asociatie de propietari pot plati impozit doar pentru o suma de bani provenita din chirii , pentru plata facturilor ?. Mentionez doar pentru ... (vezi toată discuția)