avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, ca asociatie de propietari pot plati ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, ca asociatie de propietari pot plati impozit doar ...

Buna ziua,
ca asociatie de propietari pot plati impozit doar pentru o suma de bani provenita din chirii , pentru plata facturilor ?. Mentionez doar pentru suma ce vreau sa o folosesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:17, 23 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce calitate aveti in cadrul asociatiei de proprietari?
Cunoasteti disp L nr 196/2018?
Conform disp L nr 196/2018 sumele rezultate din inchirierea partii comune condominiu se depoziteaza in fondul d ereparatii si se utilizeaza numai la repratii parti comune condominiu
Nu puteti utiliza sume din chiri pentru plati facturi
Pentru plata facturi/prestatori de servicii legiuitorul a impus obligatia constituirii si actualizarii de fond de rulment din care se achita in avans aceste sume pana la recuperarea de la locatari din cotele lunare de intretinere
Studiati temeinic disp L nr 196/2018
Buna seara, in blocul nostru este un apartament inchiriat in regim hotelier , cum calculez intretinerea la acest apartament?
Dintr-un anumit punct de vedere, apartamentul care inchiriaza in regim hotelier, nu trebuie sa se deosebeasca (costuri pentru as. prop., drepturi si obligatii) de un alt apartament / proprietar similar, din blocul respectiv, insa:
- proprietarul locuintei trebuie sa se prezinte la sediul asociatiei si sa va informeze despre faptul ca apartamentul este inchiriat in regim hotelier;
- proprietarul trebuie sa incheie cu as. prop. o conventie de plata, mai ales din punctul de vedere al numarului de persoane care vor folosi locuinta;
- proprietarul trebuie sa-si asume anumite obligatii pe care chiriasii sai trebuie sa le respecte in raport cu ceilalti vecini, adica reguli, regulamente, etc.
- proprietarul trebuie sa inteleaga ca toate raporturile cu asociatia il privesc personal;
Daca aveti nevoie de un model de conventie (la modul general), scrieti aici , pe forum.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fondurile asociatiilor de proprietari Corneliu 67 Corneliu 67 Buna ziua Locuiesc intr-un bloc de apartamente ce face parte dintr-o asociatie de proprietari constituita din mai multe astfel de blocuri. Banii proveniti din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o dilema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. ... Grundy Grundy Buna ziua! Am o dilema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Fac parte de putin timp din comitetul executiv al unui bloc si m-am lovit de cateva lucruri pe ... (vezi toată discuția)
Asociații de proprietari - plăți din chirii carmenystrate carmenystrate Dintr-o chirie incasata lunar de o asociatie de 20 apartamente, se pot plati factura de curent pe scara si femeia de serviciu? (vezi toată discuția)