avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartament neizolat bloc nou
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartament neizolat bloc nou

Buna ziua. Am achizitionat 1 apartament intr-un bloc nou. La prima sedinta, proprietarul de la ultimul apartament a facut precizarea ca acoperisul blocului nu este izolat si doreste izolarea acestuia prin asociatie. Este obligatia tuturor proprietarilor sa plateasca aceasta lucrare? Sau era treaba dezvoltatorului? Mai poate fi obligat dezvoltatorul sa faca aceasta lucrare?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 08:38, 20 Noiembrie 2020
Conform legii nu este o obligație. Totuși, dacă cel puțin doua treimi dintre membrii asociației sunt de acord cu această modernizare, într-o Adunare Generală pe aceasta tema, tot conform legii (196/2018, pentru ca ați dat cumva de înțeles ca exista asociație de proprietari) va trebui sa contribuiți și dvs., indiferent de faptul ca ati fost contra.
Sau era treaba dezvoltatorului? Mai poate fi obligat dezvoltatorul sa faca aceasta lucrare?

Nu se poate meite rspuns decat dupa comunicare date relevante,dare in functiune constructie,garantie acordata de dezvoltator
Acoperisul blocului de locuit in comun este parte comuna
Asociatia deproprietari este obligata sa asigure starea tehnica a partii comune de condominiu
Izolarea partiala nu asigura efectul scontat si nu beneficiaza de garantie
Multumesc de raspuns! Si in cazul in care este vorba de un complex de blocuri, tot asociatia isi da acordul sau proprietarii blocului respectiv? Dar dezvoltatorul mai are sau ar trebui sa mai aiba vre-un rol in aceasta actiune?
Art. 49
(4)Hotararile adunarilor generale se iau in cadrul adunarii generale convocata sau reconvocata, dupa caz. In statutul propriu al asociatiei de proprietari pot fi prevazute si alte conditii de luare a hotararilor, dar nu cu mai putin de jumatate plus unu din voturile celor prezenti la adunarea generala convocata sau reconvocata. Pentru situatiile care vizeaza numai proprietarii unui tronson sau ai unei scari, hotararile sunt luate prin acordul scris al majoritatii proprietarilor scarii sau tronsonului respectiv, membri ai asociatiei de proprietari, pe baza de tabel nominal.

Articolul 51
Adunarea generala a asociatiei de proprietari hotaraste, cu acordul a doua treimi din numarul total al proprietarilor din condominiu, asupra oricarei actiuni vizand modernizarea , cum ar fi transformarea unuia sau mai multor elemente de echipament existent apartinand imobilului respectiv, adaugarea de elemente noi, amenajarea corpurilor de cladiri destinate folosintei comune sau crearea unor astfel de corpuri, cu conditia ca ea sa fie conforma destinatiei condominiului, cu respectarea legislatiei in vigoare.

[ link extern ]

Dezvoltatorul nu are nici un rol, doar daca mai detine apartamente nevindute. Atunci va plati ca orice proprietar (fie ca e sau nu e membru in asociatie).
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2020
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montare lift bloc 4 etaje Flore Carmen Flore Carmen Buna ziua, va rog daca este cineva care imi poate raspunde la o intrebare. Locuim intr-un bloc cu patru etaje si trei scari. Cate 10 apartamente pe o scara. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! proprietarii unei scari de bloc doresc sa si schimbe ... becca becca Buna ziua! Proprietarii unei scari de bloc doresc sa si schimbe iluminatul clasic al scarii cu iluminat cu senzori. Presedintele asociatiei spune ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Obtinere uscatorie sorana_g sorana_g buna, ma ajutati va rog cu o informatie. Eu am executat niste lucrari intr-un bloc ( inlocuit acoperis, zugravit casa scarii ) si am avut o intelegere cu ... (vezi toată discuția)