avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Incepand cu trim IV firma devine platitoare de impozit ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Incepand cu trim IV firma devine platitoare de impozit pe profit

Buna ziua, am urmatoarea speta: o societate microintreprindere a realizat in primele 3 trimestre din anul calendaristic ch cu provizionale neded in suma de 1000 lei. Incepand cu trim IV devine platitoare de impozit pe profit si isi anuleaza provizionul prin constituirea unui venit in suma de 1000 lei.
Intrebarea mea este: venitul din anularea provizionului este neimpozabil la calculul impozitului pe profit avand in vedere ca, cheltuiala cu provizionul a fost constituita in perioada in care societatea era platitoare de impozit pe venitul microintreprinderilor?
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2020
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Impozitare ca venit a facturi de marfa ramase la masa credala Florin111 Florin111 Buna ziua , Firma X s-a inscris la masa credala a societatii Y in anul 2009  cu facturi de marfa totalizand 94 378,18 lei +TVA .In 2016 s-a pronuntat ... (vezi toată discuția)
Rugaminte: impozit profit vivi.e vivi.e Buna ziua. Sunt studenta la contabilitate si la seminar mi s-a dat o un studiu de caz privind impozitul pe profit: O societate isi regularizeaza impozitul in ... (vezi toată discuția)
Problema din ghidul exp contabil 2008 victorn victorn probl 22 fiscalitate:: O sc realizeaza urmat.venituri si cheltuieli aferente trim 1 /2008 - venituri din vanzarea marfurilor........50.000 lei -venituri din ... (vezi toată discuția)