avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara de curând eu mi-am dat demisia am fost in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara de curând eu mi-am dat demisia am fost in concediu ...

Buna seara de curând eu mi-am dat demisia am fost in concediu medical până în 30 septembrie și toată luna octombrie în concediu de odihna ,as vrea sa știu cum se calculează zilele de concediu de odihnă și ce taxe mi se trag din salar dar dacă mă poate lamuri cineva mai concret că contabila de la firma nu prea mi-a zs mai nimic și mie mi se pare că am luat bani pe lichidare cam putini . Mulțumesc , și apropo pe luna octombrie cu Co și încă 26 zile de co neefectuate am luat 1900 lei ,salariu era minim pe economie
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2020
Doraxxl, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:24, 21 Noiembrie 2020
CO pe 2020 se calculeaza pentru timpul efectiv lucrat in a.c. CO neefectuat daca este pentru anii precedenti angajatorul este obligat sa-ti plateasca indemnizatia de CO. Demisia cred ca ai depus-o dupa ce ti s-a terminat Concediul de Boala. Dupa aceatsa data daca Demisia nu ti-a fost acceptat[ erai obligat sa activezi inca cel putin 15/21 zile conform CIM incheiat.
1. Concediu medical nu afecteaza durata concediului de odihna.

2. Din salariu se retin:
1. Contributia socială la sănatate (CASS)- este de 10% din nivelul salariului brut, cu exceptia salariului din domeniul constructilor, unde CASS este de 0%.
2. Contributia socială la pensii (CAS)- este de 25% din nivelul salariului brut. Domeniul constructilor beneficiază de o reducere a CAS-ului la doar 21.25%
3. Impozitul pe veniturile salariale- este de 10% din nivelul salariului brut, mai putin CAS, CASS si deducerea personala. Pentru angajatii din constructii, impozitul pe venituri este de 0%.

3. Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
In speta , seiau in calcul ultimele 3 luni anterioare celei in care inceteaza c.i.m.

Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Co neefectuat anda_bebeko anda_bebeko buna ziua, de la data de 13 mai 2011 sunt angajata la angajatorul X cu norma intreaga, cu salariul brut 880 lei, iar din 17 iulie 2012 contractul s-a ... (vezi toată discuția)
Mod de calcul pentru compensarea in bani a concediului neefectuat andradabest andradabest Buna ziua, As avea nevoie de lamuriri clare pentru urmatoarea situatie, intrucat nici la sediul ITM zonal nu am reusit sa primesc un raspuns clar. Despre ... (vezi toată discuția)