avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am cumparat recent un apartament aflat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am cumparat recent un apartament aflat intr-o vila. ...

Buna ziua,
Am cumparat recent un apartament aflat intr-o vila. Pe unul din peretii apartamentului am doua geamuri (existente in planul apartamentului), dar care sunt din caramida de sticla, deci mate si nu se pot deschide. Acestea dau direct in curtea vecinului, insa eu stau la etajul 1 si el are casa fara etaj. Pot oare dpdv legal sa pub geamuri termopane? Am citit mentiunile din lege si nu as vrea sa fac tot geamul mat pentru ca imi place lumina. As putea sa pun doar jumatate de geam folie mata, sa fie oscilant (deschidere doar sus) fara sa incalc legea? Cred ca nu am cum sa vad in curtea lui chiar daca este jumatate de geam mat.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:31, 24 Noiembrie 2020
pentru aceasta modificare e nevoie de autorizatie, pentru obtinerea careia aveti nevoie de acordul vecinilor. atentie: peretele din caramida de sticla nu este fereastra, este perete
Buna ziua. Multumesc pentru raspuns. Totusi sunt confuza, deoarece in planul apartamentului sunt geamuri. De ce as avea nevoie de autorizatie, daca acestea sunt parte din plan, chiar daca materialul ales a fost caramida de sticla?
Conform Legii 50/1991:
Articolul 11
(1) Se pot executa fără autorizație de construire/desființare următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistență și/sau aspectul arhitectural al construcțiilor, cu excepția cazurilor în care acestea se execută la categoriile de construcții prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b):
[...]
d) reparații și înlocuiri de tâmplărie exterioară, dacă se păstrează forma, dimensiunile golurilor și tâmplăriei, inclusiv în situația în care se schimbă materialele din care sunt realizate respectivele lucrări;
[...]
va rog sa precizati: In plan sunt ferestre? fiindca geamul este un material. caramida de sticla permite accesul luminii, dar nu si al imaginii.
dupa cum scrie si MihailZC, reparatiile nu necesita autorizatii, prin urmare schimbarea geamurilor mate de la ferestre cu unele transparente este la indemana dvs.

andreea04de a scris:

Buna ziua. Multumesc pentru raspuns. Totusi sunt confuza, deoarece in planul apartamentului sunt geamuri. De ce as avea nevoie de autorizatie, daca acestea sunt parte din plan, chiar daca materialul ales a fost caramida de sticla?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Geamuri la casa vecinului din fata andreea_dede andreea_dede Buna ziua! Povestea este urmatoare: vecinul din fata casei mele si-a renovat casa si a spart mai multe locuri pentru geam: geamuri 50*50 pentru bai la inaltime ... (vezi toată discuția)
Balcon cu sticla mata spre vecin Teo.ionita Teo.ionita Buna seara ! Am achizitionat o casa care are un balcon spre curtea vecinului: balconul terminandu-se chiar la limita de proprietate. Acesta era inchis cu ... (vezi toată discuția)
Geam spre curtea vecinului Dic84 Dic84 Buna ziua, Am si eu o mica situatie in care va cer sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez. 1)Am cumparat un imobil in ilfov care are geam normal, de dimensiuni ... (vezi toată discuția)