avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident masina

Am avut un accident de masina pe un drum european. Se spune ca noi suntem vinovati pt ca am lovit masina din spate pt ca nu am putut evita. Eram pe banda a doua, pe banda intai era plin de masini, iar in fata masina lovita, s-a oprit pe axul drumului, pe linia continua si a semnalizat stanga, pe un drum unde era interdictie de virat la stanga. Cine este vinovat?
Multumim!
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 09:20, 28 Decembrie 2009
Din cele prezentate rezulta ca dvs nu ati pastrat o distanta corespunzatoare fata de autovehiculul din fata pentru a putea opri in siguranta. Sunteti vinovata de producerea accidentului. Cel putin asa rezulta din informatiile furnizate.
Daca puteti dovedi ca celalalt autovehicul a franat brusc in timpul mersului pentru a vira intr-un loc nepermis,culpa in producerea evenimentului rutier este comuna,dar si dvs.aveti culpa nepastrand distanta regulamentara pentru efectua franarea fara consecinte
Consider ca a fost stabilita corect vinovatia dvs ....de vreme ce nu ati pastrat distanta regulamentara intre masini, pentru a opri in siguranta in caz de nevoie ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tamponare Ciprian_m89 Ciprian_m89 Salut! am avut si eu nefericirea de a fi implicat intr-un accident pe un drum cu doua benzi pe sens, accident in care am fost implicate 4 autoturisme. Eram ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv - vinovat legal? cu moralitatea cum ramane? bibamania1981 bibamania1981 Buna ziua, Am nevoie rapid de un sfat referitor la urmatoarea situatie. Conduceam pe A1, banda II, cu viteza legala. Din spate mi-a facut semnale luminoase ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu un tir care nu a păstrat distanța și m-a lovit când voiam să fac stânga pe linie continuă: este culpă comună, cum s-a stabilit la poliție? Cristimarin25 Cristimarin25 Acum aproximativ 2 luni si ceva am fost lovit de un tir care nu a păstrat distanța si avea destulă viteza Eu am fost transportat la spital cu un hematom ... (vezi toată discuția)