avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inregistrare convorbire la politie / perchezitie ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inregistrare convorbire la politie / perchezitie telefon

Buna ziua, as avea si eu nevoie de niste lamuriri daca se poate. Am fost chemata la politie pentru o declaratie in urma unei plangeri pe care am depus-o. Inainte de a incepe discutia cu politistul, acesta mi-a cerut sa inchid telefonul si sa il pun pe masa, lucru pe care l-am refuzat. In momentul in care am refuzat sa inchid telefonul, politistul mi-a cerut sa vada telefonul, abia dupa ce mi-a verificat telefonul a fost de acord sa inceapa discutia despre plangerea mea. Avea dreptul sa imi ceara sa inchid telefonul sau sa il verifice? Presupun ca s-a asigurat ca nu inregistrez, desii nu aveam nici o intentie in acest sens. Acum ma gandesc de doua ori inainte de a merge la politie. Daca sunt din nou chemata, am dreptul sa inregistrez convorbirea? Exista vreo lege care sa imi interzica asa ceva?
Cel mai recent răspuns: nicoZidaru , utilizator 10:59, 24 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti dreptul sa inregistrati.
Multumesc pentru raspuns. Dar in ce masura aveau ei dreptul sa imi verifice telefonul? Repet nu am inregistrat si nici nu am avut asemenea intentie. In alta ordine de idei, dupa discutia avuta la politie, agentii de politie cu care am discutat, au spus ca o sa vina la fata locului sa faca cercetari, dumnealor au intrat la mine in curte, e adevarat nu m-am opus, dar aveau dreptul sa patrunda pe proprietatea mea?.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Nu aveti dreptul sa inregistrati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

M-au suspectat de furt, dar nu am avut nimic asupra mea ContSters381606 ContSters381606 Buna ziua, Am si eu o problema sa ii zic asa. In urma cu ceva timp, am sustras din magazin niste obiecte, am fost prins, paguba a fost recuperata total, am ... (vezi toată discuția)
Masina avariata Bogdy03 Bogdy03 Buna ziua! Mi-am gasit masina avariată (spoiler infundat, crapat, aripa stanga spate zgariata) ce era stationata regulamentar. Am mers la politie, am depus ... (vezi toată discuția)
Apeluri telefonice de la un necunoscut lilianahristova lilianahristova Buna ziua,ma confrunt cu o situatie destul de neplacuta pentru mine si familia mea si as vrea sa aflu ce as putea face.Un individ suna incontinu,zi-noapte...., ... (vezi toată discuția)