am lucrat la o firma timp de 9 luni,insa gasindu-mi un alt loc de munca mam hotarat sa demisionez.am vb cu sefii mei si au fost de acord.insa unul din ei mia marturisit ca nu am fost pusa in ordine cu actele.ma refer ca nu miau platit indemnizatiile.bun...atunci leam spus ca nu stau nici eu in preavizul de 15 zile si mi sa spus ca e ok.eu banii ii iau in 2 transe:pe 20 avans si pe 5 salr.ok.data plecarii este 23 dec.mai am sanse ca pe 5 ian sa-mi iau salariul?
Buna seara,
nu cred ca ar trebui sa puneti probelema daca a-ti mai avea sau nu sanse. Sunt banii dumneavoastra pe care ii veti primi la data platii salariilor, chiar daca in acea data nu veti mai fi la serviciu. Salariul pe luna decembrie, adica restul de plata il veti primi in 5. Atentie si la zilele de concediu de odihna neefectuate> daca acestea exista, va trebui sa primiti contravaloarea in bani a acestora.
Buna seara.
Ca sa nu aveti nici o problema ,propuneti-le angajatorilor dvs. incetarea C.I.M conf.art.55 .
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea :-si atunci nu trebuie sa mai stati cele 15 zile de preaviz .In legatura cu ultima plata a salariului ce va revine trebuie sa-l incasati pentru ca daca nu-l primiti puteti sa-i actionati in instanta (si le puteti mentiona acest aspect).
Succes!
Cu respect,Alexa...
In notificare solicitati incetarea raportului de munca cu art 79(8) din Codul muncii
Codul muncii-art 79(8) Salariatul poate demisiona fãrã preaviz daca angajatorul nu îsi îndeplineste obligaþiile asumate prin contractul individual de munca
va multumesc foarte mult.de concediu nu am cu sa am parte.deoarece contractul mi lau facut de abia pe data de 2 august 2009.va multumesc inca o data si va doresc un an mult mai bun.sarbatori fericite
Aveti dreptul la compensare in bani a concediului de odihna neefectuat pentru perioada 2 august 2009-23 decembrie 2009 . Concediul de odihna la care aveti dreptul se calculeaza proportional cu timpul efectiv lucrat .
Modalitatea de calcul in cazul dvs .: nr.zile co conform vechimii totale in munca/nr.zile lucratoare din anul 2009*nr.zile lucrate de dvs.in anul 2009 .