avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu vecinii - altele decat deranjarea linistii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu vecinii - altele decat deranjarea linistii publice

Buna ziua,

Ma intreb daca este vreo cale legala de a obliga anumiti vecini la a lua masuri impotriva imprastierii fumului de tigara pe coloana inspre apartamentele de mai sus;

Noi stam la etajul 5, iar chiriasii cu pricina la etajul 3. Sunt niste tineri care in 85% din timp ii gasim beti si intr-un fum de tigara pe care-l poti taia cu cutitul. Lasa mereu usa de la baie deschisa si atunci tot fumul urca in sus pe coloana, ajungand ca in momentul in care revenim acasa, sa miroasa si la noi extrem de urat, a fum si voma. Am mers si la ei acasa, si i-am rugat sa tina usa de la baie inchisa) si a functionat insa doar pentru vreo saptamana..dupa aia au devenit recalcitranti si nu au mai vrut sa auda;
Suntem constienti ca in casa lui fiecare are dreptul sa faca ce vrea, dar oare nu exista nici o limita?!
Daca doriti sa rezolvati situatia cat mai bine pentru a nu mai avea probleme urmati sfaturile d-nei "elga50" si a dlui.Tot
Atata timp cat nu aveti de partea dvs. legislatie care sa va sustina si sa va apere punctul de vedere,orice discutie este inutila.Daca refuzati sa va faceti viata mai usoara,chiar daca acest lucru s-ar face pe cheltuiala dvs. este problema dvs.,dar in niciun caz nu puteti beneficia de o protectie mai mare decat va ofera legislatia in vigoare(nu numai in Romania,se pare).
Pe de alta parte nimeni nu poate impune cuiva cum sa traisca in mediul sau privat,chiar daca modul sau de trai este daunator propriei sanatati.
V-o spune un fumator !
Buna Seara, numele meu este Narcisa...am o intrebare referitore la subiectul acesta.
La mine situatia e cam asa: am o vecina la et 1 (eu stau la 3) care fumeaza pe geam...foarte mult..deci efectiv scoate tigara pe geam de se afuma pana sus...ma simt de parca se fumeaza la mine in casa...exista legislatie pentru asa ceva?

ca sa nu mai spun ca e chirias fara contract...am avut cateva probleme legate de muzica la maxim si am anuntat la asociatie...dansii au vorbit cu proprietarul iar acesta a venit la mine sa ma roage sa-l sun pe el daca mai sunt probleme si sa nu apelez la politie...l-am sunat in cateva randuri dar nu a luat nici o masura...
pot reclama undeva faptul acesta?

Multumesc,
elga50 a scris:

Fumatul este interzis in locuri publice, nu in spatii private.

Buna Seara, numele meu este Narcisa...am o intrebare referitore la subiectul acesta.
La mine situatia e cam asa: am o vecina la et 1 (eu stau la 3) care fumeaza pe geam...foarte mult..deci efectiv scoate tigara pe geam de se afuma pana sus...ma simt de parca se fumeaza la mine in casa...exista legislatie pentru asa ceva?

ca sa nu mai spun ca e chirias fara contract...am avut cateva probleme legate de muzica la maxim si am anuntat la asociatie...dansii au vorbit cu proprietarul iar acesta a venit la mine sa ma roage sa-l sun pe el daca mai sunt probleme si sa nu apelez la politie...l-am sunat in cateva randuri dar nu a luat nici o masura...
pot reclama undeva faptul acesta?

Multumesc,
Cu muzica, da, apelati la politie....dar cu fumatul, ba. Nu-i poate interzice nimeni sa fumeze pe geam, afara!
buna ziua, am si eu o problema asemanatoare, aceea a mirosurilor insuportabile. sincera sa fiu, prima data am crezut ca a murit cineva in apartamentul de deasupra noastra! am vorbit cu administratorul, a fost el si a verificat. proprietarul, de fapt tatal proprietarului, a intins niste peste la uscat!!! pe caldurile astea si mai ales la bloc va puteti inchipui cum miroase!
va rog sa imi spuneti daca exista o lege care sa interzica activitatile de acest gen la bloc (imi inchipui ca incalca si niste norme legate de igiena). va rog frumos..
Ultima modificare: Marți, 3 August 2010
georgy_2006, utilizator

Alte discuții în legătură

Fum de țigară vecini Radu0397 Radu0397 Salutare! Deși am văzut câteva întrebări asemănătoare aici, consider ca situația mea este puțin diferită. Am achiziționat o garsonieră de curând, ... (vezi toată discuția)
Fum tigara de la vecini Xerxes77 Xerxes77 Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, o singura scara. La etajul de deasupra, un vecin fumeaza zi si noapte, pe balcon. E la el in casa, si nu prea, ... (vezi toată discuția)
Fum de țigară în baie de la vecinul Mircea11111 Mircea11111 Bună ziua, Locuiesc la etajul 4 iar după cum scrie și în titlul acestei postări, mă confrunt, în baie, cu fumul de țigară al unui vecin de la etajul ... (vezi toată discuția)