avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este normal pentru o garsoniera sa platesc 48 lei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este normal pentru o garsoniera sa platesc 48 lei salariu adm ...

Este normal pentru o garsoniera sa platesc 48 lei salariu adm + 19.08 taxe juridice + 25 curatenie un total de 90 de lei cum este posibil sa platesc mai mult salari de consumul de apa pe garsonera unde pot sa fac reclamatie?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 17:20, 2 Decembrie 2020
Buna ziua,
Cate apartamente aveti in asociatie?
Dar in afara ei?
Ce salarii au administratorul si doamna de la curatenie?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca oamenii asa au votat este legal.
Eu cunosc situatii unde lumea a vrut sa plătească presedintele si administratorul desi anterior nu se platea nimic.
Au vrut ei sa dea bani iar acum se plang ca plătesc.
130 de garsoniere iar salariul admi 38 de lei de garsoniera și curățenia 25 de garsoniera mulțumesc
Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
Cate apartamente aveti in asociatie?
Dar in afara ei?
Ce salarii au administratorul si doamna de la curatenie?

Daca asa a fost votat in cadrul adunarii generale a proprietarilor nu aveti ce face
Nu stiu daca puteti face deocamdata reclamatie, trebuie prima data sa contestati acele sume. Pentru asta trebuie sa cereti copie dupa procesul verbal al adunarii generale in care s-au votat acele cheltuieli ce va nemultumesc.
Aveti dreptul sa cereti asa ceva:
Articolul 28 din legea 196/2018 a asociatiilor de proprietari
(1)Proprietarii din condominiu au dreptul sa fie informati in legatura cu toate aspectele ce privesc activitatea asociatiei, sa solicite in scris si sa primeasca copii dupa orice document al acesteia. Proprietarii care solicita copii dupa documentele asociatiei de proprietari vor suporta costul de multiplicare a acestora.

(2)In vederea bunei informari a proprietarilor, asociatia de proprietari amplaseaza la loc vizibil un avizier la care sunt afisate documente, in conformitate cu prevederile prezentei legi.

(3)Proprietarii din condominii au dreptul sa primeasca explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si, dupa caz, sa o conteste in scris in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata. Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda, in scris, la contestatie in termen de 10 zile de la primirea acesteia.

(4)In cazul in care presedintele sau administratorul nu ia toate masurile necesare in scopul facilitarii accesului proprietarilor la documentele contabile sau la orice alt document al asociatiei de proprietari, conform legii, proprietarii au dreptul de a notifica despre aceasta comitetul executiv si cenzorul/comisia de cenzori. In situatia nesolutionarii sau a solutionarii necorespunzatoare a solicitarilor notificate in termen de 10 zile de la depunerea acestora, proprietarii se pot adresa compartimentelor prevazute la art. 10.

Daca la cererile dvs. inregistrate, adresate presedintelui de asociatie, de a primi copii dupa acele procese verbale, sau de a va explica cum s-a ajuns la acele cheltuieli nu veti primi raspuns, puteti sa faceti reclamatie la primarie (compartimentul specializat in controlul asociatiilor de proprietari). Invocati ca temei legal art. 102 alin. 1 litera e)- neindeplinirea atributiilor de catre presedintele de asociatie
Amenda este de cel putin 2500RON.

Detalii despre lege gasiti aici:
[ link extern ]

Daca totul este legal, gasiti inca 26 de proprietari de garsoniera nemultumiti si avrti dreptul sa convocati o adunare generala in care sa cereti scaderea acelor sume .
Articolul 47
(2)Adunarea generala este alcatuita din toti proprietarii membri ai asociatiei de proprietari.
(3)Adunarea generala ordinara se convoaca de catre:
a)presedintele asociatiei de proprietari sau comitetul executiv;
b)cel putin 20% din numarul proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari.
(4)Proprietarii sunt anuntati, prin afisare la avizier si pe baza de tabel nominal convocator sau, in cazul proprietarilor care nu au fost anuntati, pe baza tabelului nominal convocator, prin posta cu scrisoare recomandata, cu continut declarat si confirmare de primire, asupra oricarei adunari generale a asociatiei de proprietari, cu cel putin 10 zile inainte de data stabilita, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunarii generale, cu exceptia adunarilor generale extraordinare sau a adunarilor generale reconvocate care se pot convoca, in conditiile prevazute la alin. (3), cu cel putin 3 zile inainte de data stabilita.

Ultima modificare: Vineri, 27 Noiembrie 2020
latka, moderator

Alte discuții în legătură

Salariul președintelui de bloc. În baza cărei legi se fixează ... costel5 costel5 Salariul președintelui de bloc. În baza cărei legi se fixează salariul președintelui de asociație proprietari (bloc)? N ar trebui votat de către ... (vezi toată discuția)
Convocator ședința adunarea generală a proprietarilor Dragos248 Dragos248 Buna ziua, convocatorul ședinței de adunare generală a proprietarilor a fost transmis via mediu informare Watap, pe grupul blocului din asociația de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cota de intretinere a fost adăugată si contravaloarea ... ozanaa ozanaa Buna ziua, In cota de intretinere a fost adăugată si contravaloarea amenzii primite de președintele asociației de locatari (amenda primită pt ca nu a ... (vezi toată discuția)