avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor de mobilitate si de confidentialitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor de mobilitate si de confidentialitate

As dori sa stiu care categorii de angajati dintr-o primarie pot sa beneficieze de sporul de confidentialitate si de mobilitate?? Doar consilierul juridic are dreptul la respectivele sporuri sau mai multi angajati au dreptul la aceste sporuri???? Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 15:48, 28 Decembrie 2009
2. Clauzele de mobilitate si de confidentialitate.

• Prin clauza de mobilitate partile în contractul individual de munca stabilesc ca, în considerarea specificului muncii, executarea obligatiilor de serviciu de catre salariat nu se realizeaza într-un loc stabil de munca. În acest caz salariatul beneficiaza de prestatii suplimentare în bani sau în natura.
• Prin clauza de confidentialitate partile convin ca, pe toata durata contractului individual de munca si dupa încetarea acestuia, sa nu transmita date sau informatii de care au luat cunostinta în timpul executarii contractului, în conditiile stabilite în regulamentele interne, în contractele colective de munca sau în contractele individuale de munca.
La negocierea, încheierea sau modificarea contractului individual de munca, oricare dintre parti poate fi asistata de terti conform propriei optiuni, ca respectarea confidentialitatii informatiilor.

ionutz_vali1983 a scris:

As dori sa stiu care categorii de angajati dintr-o primarie pot sa beneficieze de sporul de confidentialitate si de mobilitate?? Doar consilierul juridic are dreptul la respectivele sporuri sau mai multi angajati au dreptul la aceste sporuri???? Va multumesc!!


Toti angajatii unei primarii pot beneficia de aceste sporuri ... acordarea lor se face potrivit CCM-urilor la nivel de unitate sau potrivit R.I.
In sectorul bugetar, sporul de mobilitate nu se mai acorda din noiembrie 2009 (a fost abrogat expres de legea 330/2009). Sporul de confidentialitate, daca nu a fost acordat prin dispozitia primarului pana la 31.12.2009, ca sa fie prins in reincadrarea salariala de la 01.01.2010, nu cred ca se mai poate acorda prin ccm, intrucat legea 330/2009 prevede expres elementele salariale de la 01.01.2010, ca si faptul ca totalul sporurilor aplicat salariului de baza al fiecarui salariat ca si fondului total de salarii nu poate depasi 30%.
Repede o dispozitie de primar, sporul respectiv este prevazut in anexa cu personalul contractual din primarii (legea 330/2009) si sarbatori fericite!!:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincadrare consilier juridic ab o5czo ab o5czo Buna ziua, Am probleme privind reincadrarea consilierului juridic din ISJ, deoarece contesta decizia de reincadrare. Incerc sa ma lamuresc si de aceea ... (vezi toată discuția)
Ce sporuri se introduc in salariul de baza - administratie publica locala 01.01.2010 Kyandra Kyandra Buna ziua, Avand in vedere ca pana la sfarsitul anului trebuie facuta reincadrarea pe post si stabilirea noului salariu, in conformitate cu prevederile art. ... (vezi toată discuția)
Salarizare....nebuloasa din 01.01.2010 bugetar 4 bugetar 4 Daca de la 01.ianuarie 2010 aplicam art.12.alin.3 in conformitate cu art.30 alin.5... [b]fara a fi utilizati coeficientii de ierarhizare prevazuti in anexele ... (vezi toată discuția)