:) In text nu apare o distinctie de genul asta. Cum ca as avea voie sa calc doar la Registratura/arhiva.
Revenind:) Dupa parerea mea pot intra si face aproape totul in fata unui Tribunal, a unei CA ori chiar a ICCJ (a depune intampinare, a amana cauza, a propune probe, a administra probe, a formula eventual obiectiuni la o expertiza, a formula diverse cereri in fata instantei, etc). Da, cred totusi ca nu pot sustine o exceptie (nu-i nimic, voi depune concluzii scrise pe exceptie) si evident, nu pot pune concluzii in faza de judecata (iarasi nu e o drama, le pot depune in scris).
Nu vreau sa abordez vreo atitudine de "gica contra" si sa fac ceva ce nu e permis :). Vreau doar sa stiu care e interpretarea corecta.
Pentru ca eu am auzit ceva de genul "nu ai voie sa intri la Tribunal." Imperativ. Serios? Dar de ce? E minat?
avand in vedere ca esti om , poti intra oriunde nu este restrictionat accesul oamenilor, in salile de judecata nu exista o astfel de restrictie, in ceea ce priveste "apararea de succes si nu cea de duzina" aceasta nu se poate realiza numai prin concluzii scrise. Revin, te poti bucura de orice in stagiatura tr doar sa fi ( descurcaret/a). Peste ceva timp tu iti vei da cel mai bun raspuns la intrebarea ta. Sarbatori fericite.
Da, iti dau dreptate legat de concluziile scrise si doar atat.
Ma interesa pur si simplu daca e corect punctul de vedere. Din fericire, am posibilitatea unei "echipe" in care as putea fi substituita cu succes de un avocat definitiv la concluziile pe fond, deci nu ar fi prejudiciate cu nimic interesele unui eventual client pe care l-as putea avea in fata unei instante superioare.
Doar mi se parea extrem de eronat punctul de vedere impartasit de multi cum ca un stagiar "nu are voie" sa faca NIMIC in fata unei alte instante decat judecatoria.
Sarbatori fericite si tie. Si multumesc ca ti-ai exprimat punctul de vedere pe subiectul asta.
Si totusi principiul drepturilor castigate unde este?:))
Eu sunt de parere ca oricand il poti invoca, si cu succes, daca isi doreste cineva sa te sanctioneze disciplinar: tu ca profesionist aveai drept de reprezentare pana in luna decembrie in fata instantelor interne de orice grad, inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Nu exista temei care sa justifice pierderea acestui drept de reprezentare incepand cu 1 ianuarie. De ce te-ar retrograda cineva?:((
Practic nu cred ca va observa cineva ca tu esti stagiara cand pledezi, pentru ca esti familiarizata cu instanta...sunt obisnuiti deja cu tine, nu esti o figura noua;)
Oricum, regula din statut este doar in privinta concluziilor orale, si nu are nimeni puterea sa adauge la lege si sa extinda restrictia si la concluziile scrise sau la actele si reprezentarea premergatoare solutionarii cauzei.
:) Mersi Diana.
Stii ce-mi vor spune? Ca m-am "retrogradat" singura in momentul cand am decis sa particip la un examen pentru avocati stagiari. De altfel cam asta a fost si raspunsul oficial al UNBR la solicitarea mea. "In momentul in care ati decis sa participati la examenul din septembrie organizat exclusiv pentru dobandirea calitatii de avocat stagiar, ati renuntat de bunavoie la privilegiile oferite de vechimea dvs. si de statutul de consilier juridic definitiv"...Serios?
Ma bucur sa vad ca majoritatea dintre voi imi impartasesc punctul de vedere. Ma gandesc ca, preventiv, sa solicit si un punct de vedere oficial al UNBR-ului pe tema articolului asta. O intepretare. Pentru ca...simt ca voi avea probleme in practica. Stiu despre ce vorbesc din pacate.