avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... URGENT!!! - ACTIUNE - MASINA IN GARANTIE
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

URGENT!!! - ACTIUNE - MASINA IN GARANTIE

Buna ziua! La multi ani si multe impliniri in noul an!
Am nevoie urgent de un sfat!
Societatea noastra are luata in leasing o autoutilitara Isuzu cu o cutie de viteza robotizata din 2007. Inca din primele luni masina a avut probleme cu cutia de viteaza, drept pentru care a fost dusa in service pentru a fi reparata. Insa de fiecare data cand o scoteam din service aceasta masina nu apuca sa ajunga pana la sediul societatii ca iar se strica cutia respectiva scotand un sunet asurzitor, ducand-o inapoi la service. De fiecare data service unde se repara marca aceasta de masini se uita asa un pic la ea si ne-o dadea inapoi spunand ca aceasta masina este ok
si ca nu stim sa mergem noi cu ea. si tot asa ne-am chinuit cu masina timp de 2 ani bagand-o si scotand-o din service.
Cert este faptul aceasta masina la momentul de fata a iesit din garantie si cutia respectiva tot nu este reparata. Am negociat cu Isuzu Romania sa ne acorde o extindere de garantie pe toata masina si din momentul in care o scoteam din service dar aceasta nu ne-a acordat decat de la momentul in care a expirat vechea garantie adica acum 3 luni. Service-ul unde am dus masina spre reparare este un reprezentant al Isuzu Romania.
Intrebarea mea este pe cine sa chem in judecata pe Isuzu Romania sau service-ul la care s-a dus autoutilitara?
Ce fel de actiune as putea sa introduc - o actiune in pretentii sau o actiune in raspundere civila?
Eu la dosar nu am decat cartea de service a masinii si ultima service-are.
Cat a stat ea in service timp de doi ani - adica a fost bagata si scoasa nu am nici o hartie la mana - as putea solicita instantei sa puna in vedere service-ului sa depuna la dosar toate devizele de lucrari?as putea solicita in actiune o prelungire a garantiei pe toata masina echivalenta cu cea care a stat in service + rca + casco + rovigneta+ despagubiri pt beneficiul nerealizat echivalent cu perioada cat a stat in service?
Oare ce sanse am sa castig?

Cu multumiri anticipate
Alina

#-o


Cel mai recent răspuns: ContSters116948 , utilizator 01:56, 29 Decembrie 2009
Dupa pararea mea puteti sa dati in judecata service-ul, pentru ca ei au fost cei care nu au facut ce trebuia sa fie facut. Ei pot chema in garantie Isuzu Romania, daca este nevoie, si daca Isuzu Romania este intr-adevar responsabil.

Cele amintite pot fi dovedite prin orice mijloc de proba (martori, documente etc.), iar puteti sa cereti o despagubire pentru paguba produsa. Va propun sa contactati un avocat pentru a actiona.
Sfatul meu este sa consultati un avocat specializat pe drept comercial. Oricum , actiunea trebuie sa o faceti impotriva celor care aveau obligatia sa va repare masina , nu impotriva vanzatorului! Fiindca de aceea exista garantie ca sa fie schimbate piesele defecte. Faptul ca nu au fost inlocuite sau au fost inlocuite necorespunzator este vina service-ului autorizat Isuzu!
CE sanse aveti sa castigati? Foarte mari tinand cont ca defectiunea este din fabricatie!
Succes!
=D>
useruluiA&B: chiar dvs afirmati ,, Inca din primele luni masina a avut probleme cu cutia de viteaza,
Actiunea se poat deschide impotriva vanzatorului caci din povestea dvs se constata ca defectul exista inaintea achizitionarii masinii. Tot ei puteau constata defectul din fabricatie-caci alta explicatie la drumurile din service nu vad) Iar din Legea Noua a GARANTIEI daca o cititi in totalitate veti vedea ca va incadrati in alin. in care firma-vanzatorul se face vinovat de acel defect, mereu un dute vino, iar masina va fost vanduta viciat. Mi-e imposibil sa cred ca o masina noua, la 2-3 luni de zile se strica pe partea tehnica, e imposibil !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlocuire autoturism in perioada de garantie. mircea1986 mircea1986 Intrebare: Este posibila inlocuirea unui autoturism cumparat de nou, aflat inca in perioada de garantie, cu defect de fabricatie pe care dealer-ul nu il ... (vezi toată discuția)
Bună seara, săptămâna trecută am trimis la depanero un laptop ... Bulents Bulents Bună seara, săptămâna trecută am trimis la depanero un laptop care ,,bâzâia.,, si se încălzea, pe 13 iunie a ajuns în service laptopul, pe 16 iunie ... (vezi toată discuția)
Inlocuire tv in garantie ninel_d ninel_d Buna ziua,in urma cu un am am cumparat un tv led.De ceva timp au aparut probleme am mers la magazin si la service si dupa discuti si verificari azi am primit ... (vezi toată discuția)