avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, am divortat prin acord, tatal fiind de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, am divortat prin acord, tatal fiind de acord sa stabilim ...

Buna ziua, am divortat prin acord, tatal fiind de acord sa stabilim domiciliul fetitei la mine si sa plateasca pensie 1/4 din veniturile lui. In ultimii ani, el a schimbat mai multe locuri de munca si salariul i s-a marit foarte mult, cu fiecare nou job. Acum doreste scaderea procentului de 1/4 stabilit prin acord, pe motiv ca suma pe care ar trebui sa o plateasca e mult mai mare decat nevoile fetitei. In rest, situatia nu s-a schimbat cu nimic, in sensul ca el nu are alt copil (ca motiv de scadere a pensiei). As vrea sa stiu daca aceasta cerere a lui are sanse sa fie acceptata de instanta si pensia sa fie redusa la o suma fixa, mai mica decat ce achita in prezent.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 14:10, 30 Noiembrie 2020
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fractia aceea de 1/4. respectiv 25 % din venitul net realizat de catre debitor ( parintele obligat la platra pensiei de intretinere ) este maximala, Cu alte cuvinte, pensia copilului dvs.a fost stabilita in cota maximala, dar ea poate fi modificata, redusa daca au aparut imprejurari noi de natura sa impuna diminuarea ei de de catre instanta.
Deci depinde cum probeaza si depinde cum va aparati dvs.
Parerea mea este sa apelati la serviciile unui avocat, pentru ca in situatia respingerii actiunii reclamantului, puteti recupera cheltuielilie de judecata ( onorariul avocat) de la reclamant.
Credeti-ma ca inainte sa adresez aceasta intrebare pe aceasta pagina, am platit o sedinta de consultanta unui avocat care nu m-a lamurit deloc.

Pensia de 1/4 din venituri nu i-a fost impusa de vreo instanta, ea a fost agreata de tata (a semnat un acord cu mine). Acest lucru nu conteaza ? in sensul ca a acceptat de buna voie, nu l-a obligat un judecator, iar acum se razgandeste, fara sa aiba vreun alt copil din alta relatie.
multumesc.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, insa asa a dorit atunci iar acum nu mai doreste pentru ca are venituri mai mari decat avea atunci.
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Simpla imprejurare ca va cerere micsorarea pensiei pe motiv ca veniturile sale au crescut nu-i garanteaza si admiterea cererii, dvs veti formula intampinare demonstrand si ca nevoile minorei sunt mari!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara iahim87 iahim87 Buna ziua, matusa mea are o fetita din prma ei casatorie si primeste pensie alimentara pentru copil. Are o hotarare judecatoreasca definitiva si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua sunt divorțat prin acord de mediere și platesc o ... Buna ziua sunt divorțat prin acord de mediere și platesc o pensie de întreținere de 550 de lei fosta sotie dorește să ceară majorarea pensiei deoarece ... (vezi toată discuția)
Cand se acorda 15% din venit pensie alimentara? Otilia P. Otilia P. Buna. Sunt in proces cu tatal fetitei mele pt stabilire paternitate, custodie si pensie alimentara. El solicita 15% din venituri sa plateasca pensie ... (vezi toată discuția)