Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Nu e nevoie nici de 1, nici de 2. Banca pune la dispoziția beneficiarului, asociația, extrasul de cont, unde se regăsesc dovezile plăților efectuate. În același timp banca plătitorului furnizează dovada celui care a efectuat operațiunea, în locul chitanței.
De asemenea, pentru ca nu am trimis acea copie timp de cateva luni, am fost instiintat ca sunt restantier si ca urmeaza sa fiu actionat in instanta.
Avand in vedere absurditatea situatiei, ma gandesc sa renunt in a mai trimite copia. Astfel, in cazul in care se ajunge sa fiu actionat in instanta pentru neplata, administratia ar trebui sa aduca dovezi care sa aduca care sa demonstreze neplata sau eu sunt cel care trebuie sa dovedesc ca sunt la zi?
Legat de extrasul de cont, am posibilitatea de a obtine o copie dupa acesta? Banuiesc ca cei de la banca nu ma pot ajuta, insa exista vreo prevedere legala prin care presedintele de asociatie sa refuze sa ma ajute in cazul in care fac o cerere scrisa?