avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinere

Va salut,
Am doua intrebari legate de plata intretinerii prin cont bancar:
1. Cat de legal este conditionarea acceptarii platii de depunerea unei copii xerox dupa ordinul de plata? De cateva luni, administratorul blocului ne informeaza ca, in absenta copiei, va considera ca nu am achitat obligatiile de plata. In lege se mentioneaza doar obligatia de achitare, fara a se mentiona forma de plata. Imi scapa ceva?
2. Este logic/legal ca administratorul sa taie chitanta pentru o plata facuta prin transfer bancar? Administratorul spune ca trebuie, altfel nu poate inregistra plata. Mie mi se pare redundant si lasa impresia unei inregistrari duble.

Va multumesc,
Alex
Cel mai recent răspuns: sorin.damian , utilizator 09:07, 3 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamne fereste de asa administratori.
Inseamna ca el nu se duce lunar la banca sa ceara extrasul de cont...ce sa mai vorbim de internet banking...
Cum sa dea chitanta?? Se incarca de doua ori cu suma aia....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum adica, d-vs. ca titular de cont nu puteti obtine un extras de cont ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este ilegal sa taie chitante pentru sumele primite prin banca. In felul acesta se incarca dublu. Cum justifica sumele care vor aparea in registrul de casa dar nu vor exista fizic? Un document financiar-contabil trebuie sa reflecte realitatea. Daca el nu a primit banii de ce emite o hartie in care scrie ca a primit banii si o mai si semneaza?! Asta este deja prostie...
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2020
DinuX, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se vede clar rautatea si incompetenta administratorului. Cel care greseste cel mai mult este institutia-recte primaria- care reglementeaza activitatea administratorului deoarece incurajeaza astfel de practici. Un asemenea administrator nu are ce cauta la acest loc de munca, mai mult, ar trebui sanctionat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata intretinerii prin virament bancar deluria deluria Aveti idee daca plata intretinerii se poate face prin ordin de plata? Daca da, exista vreo varianta legala de a-l obliga pe presedintele asociatiei sa-mi spuna ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere JANGABRIEL JANGABRIEL am primit de curand o citatie de la judecatorie prin care asciatia de proprietari m-a chemat in instanta pt neplata intretinerii din iunie 2009 pana in ... (vezi toată discuția)
Ce dovadă că am platit întreținerea in contul asociației ... apM25 apM25 Ce dovadă că am platit întreținerea in contul asociației pot primi din partea ei? (vezi toată discuția)