avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Banii primiti prin cont bancar de la copil din Belgia ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Banii primiti prin cont bancar de la copil din Belgia care nu ...

Banii primiti prin cont bancar de la copil din Belgia care nu au fost impozitati acolo, unde trebuie declarati si se plateste impozit daca persoana este pensionara, cu o pensie de 1400 Ron. Multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 17:33, 1 Decembrie 2020
Banii primiti de la copil reprezinta donatie si nu se impoziteaza. Impozitarea este treaba celui ce a castigat venitul - in speta, copilul - iar nu a parintelui pensionar.
Multumesc pentru raspuns. Insa, eu lucrez ca indépendant in Belgia si ma scad cu banii la impozitul din Belgia. Contabila din Belgia, mi-a spus ca in Romania, ajutorul lunar pentru mama este impozabil.
Banii pe care ii trimiteti mamei sub forma de ajutor/donatie nu se impoziteaza in Romania.
Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2020
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renta alimentara in belgia garboanion garboanion buna ziua stau in belgia si trimit lunar in ro 200 euro ca si renta almentara mamei mele bani sant impozitati in belgia Despre banii ... (vezi toată discuția)
Impozit pe castig in strainatate ENTELECHEIA ENTELECHEIA Am o intrebare: se impoziteaza in Romania castigul obtinut in strainatate cand el e deja impozitat acolo? Ce se intampla in cazul castigurilor obtinute in ... (vezi toată discuția)
Pensie de vaduva din spania Emtres Emtres Buna ziua, Mama primeste o pensie de vaduva din Spania care nu este impozitata de statul spaniol fiind un fel de ajutor social. A primit o scrisoare de la ... (vezi toată discuția)