avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... schimbarea administratorului
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

schimbarea administratorului

suntem doi asociati intr-o firma ,iar domnul celalalt este si administratorul societatii am convocat de doua ori aga iar dinsul nici nu a venit sa prezinte actele iar aga a hotatrit numirea altui administrator.Am depus hotarirea la registrul comertului iar judecatorul ne-a respins-o .este normal ?
Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 11:34, 4 Ianuarie 2010
babylon a scris:

suntem doi asociati intr-o firma ,iar domnul celalalt este si administratorul societatii am convocat de doua ori aga iar dinsul nici nu a venit sa prezinte actele iar aga a hotatrit numirea altui administrator.Am depus hotarirea la registrul comertului iar judecatorul ne-a respins-o .este normal ?



Daca sunt 2 asociati si amandoi au aceeasi cota de participare de 50% este evident faptul ca judecatorul a respins in mod just cererea formulata doar de 50 % din AGA.
Aceste asocieri fiind "intuitu personae" partilor le revine obligatia principala cu privire la actele societatii si doar in cazuri extreme instantele de judecata sunt chemate sa se pronunte asupra masurilor care se impun, schimbarea administratorului, retragere asociat, etc.
Contractul de asociere este intr-un fel un contract de casatorie.
:)
~ Conținut șters la cerere ~
,, suntem doi asociati intr-o firma ,iar domnul celalalt este si administratorul societatii,, - se intelege ca sunteti doi asociati dintre care unul dintre cei doi este administrator unic. Nu are importanta % cotelor intre asociati. In speta dvs, se intelege ca doar dvs doriti schimbarea administratorului( celalalt fiind el in discutie si se intelege prin lipsa sa ca nici nu doreste sa fie schimbat). Trebuie sa faceti o scrisoare recomandata - catre administrator( deci in calitatea lui de administrator) prin care sa-l informati ca doriti o ADUNARE GENERALA a asociatilor pentru revocarea administratorului. In acel moment administratorul convoca asociatii - se tine adunarea - se face procesul verbal sau hotararea adunarii GA, in care consemnati la ce concluzie s-a ajuns. Administratorul este obligat in a convoca A.G.A. Problema in cazul dvs nu este de procedura - este la %. Daca aveti 50%-50% va fi greu sa-l schimbati daca nu vrea acest lucru. Doar in instanta.
- obligativitatea convocarii AGA - art 137 ind 2, pct 3- L31/1990-art introdus prin L 441/2006,
da i-am facut doua convocari cu scrisoare recomandata ,si a semnat amindoua scrisorile ,am facut si anunt in presa.toate documentele astea plus procese verbale de la aga cu martori ca nu a fost prezent le-am depus la registrul comertului si raspunsul judecatorului a fosta ca aga nu a fost legal constituita,dar eu am urmat toti pasii legali din legea 31

Alte discuții în legătură

Actiune civila de contestare hotararii aga la un srl otilia_adamescu otilia_adamescu Buna ziua avem urmatoarea situatie: sunt administrator unic si asociat cu 45%r la o firma de turism un SRL. Restul partilor sociale sunt detinute de o alta ... (vezi toată discuția)
Majorare capital cornica cornica Buna ziua. Sunt asociat intr-un SRL 50/50 si am fost convocat la AGA de administratorul firmei care este si asociat, unde pe ordinea de zi este majorarea ... (vezi toată discuția)
Cesiune actiuni sonya33 sonya33 buna ziua, societatea la care lucrez are 2 asociati, dintre care unul administrator, acesta din urma vrea sa cesioneze si sa renunte la active si pasive dar ... (vezi toată discuția)