avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... schimbarea administratorului
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

schimbarea administratorului

suntem doi asociati intr-o firma ,iar domnul celalalt este si administratorul societatii am convocat de doua ori aga iar dinsul nici nu a venit sa prezinte actele iar aga a hotatrit numirea altui administrator.Am depus hotarirea la registrul comertului iar judecatorul ne-a respins-o .este normal ?
Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 11:34, 4 Ianuarie 2010
- dvs ca si asociat solicitati administratorului sa convoace AGA, in solicitare mentionati si motivele care stau la baza solicitarii dvs. El administratorul trebuie sa covoace AGA - cititi art. 137 indice 2 , pct 3 - invocati in solicitarea dvs catre administrator si acest articol care spune : (3) In cazul in care administratorii nu isi indeplinesc obligatia de a convoca adunarea generala, orice parte interesata se poate adresa instantei pentru a desemna persoana insarcinata cu convocarea adunarii generale ordinare a actionarilor, care sa faca numirile necesare.

- punctul meu de vedere este ca de aceea a refuzat judecatorul delagat - deaorece convocarea adunarii este obligatia administratorului iar in caz contrar judecatorul desemneaza o ....a se vedea art.

Succes!
trebuia sane precizati si care a fost motivul pentru care a respins judecatorul delegat cererea.
,,Conform art 192 din legea 31/1990 ,,Adunarea generala decide prin votul reprezentand majoritatea absoluta a asociatilor si a partilor sociale ,in afara de cazul cand in actul constitutiv se prevede astfel '' ,ceea ce in speta nu se regaseste. Acesta este raspunsul judecatorului,dar eu am convocat de doua ori aga ,am pus la dosar fotocopii dupa scrisoarea recomandata ,dupa anuntul din ziar si conf art 193 din lege adunarea a fost legala .
Dvs, in calitate de asociat care nu îndeplineste si calitatea de administrator, nu aveati dreptul sa convocati AGA.
Ar fi trebuit sa solicitati administratorului societatii sa convoace AGA, iar daca acesta ar fi refuzat sa procedeze la convocarea adunarii, dvs ar fi trebuit sa solicitati in instanta aplicarea art. 119 alin. (3) LSC.
Abia dupa indeplinirea acestor formalitati, AGA ar fi fost legal convocata, iar judecatorul delegat nu v-ar fi facut probleme.

Pe de alta parte, in cazul in care administratorul au fost numit prin actul constitutiv, revocarea sa poate fi dispusa de catre AGA numai in conditiile art. 192 alin. (2) LSC, deoarece aceasta echivaleaza cu modificarea actului constitutiv.
Textul art. 192 alin. (2) LSC nu se coroboreaza cu art. 193 alin. (3) LSC deoarece acesta din urma prevede ipoteza in care adunarea legal constituita nu poate lua hotarari valabile din cauza neintrunirii majoritatii cerute, nu din cauza neintrunirii votului tuturor asociatilor, respectiv ipoteza reglementata de art. 192 alin. (2) LSC.
Prin urmare, un administrator - asociat numit in functie prin actul constitutiv nu va putea fi revocat de catre ceilalti asociati, decat numai in masura in care el accepta acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune civila de contestare hotararii aga la un srl otilia_adamescu otilia_adamescu Buna ziua avem urmatoarea situatie: sunt administrator unic si asociat cu 45%r la o firma de turism un SRL. Restul partilor sociale sunt detinute de o alta ... (vezi toată discuția)
Majorare capital cornica cornica Buna ziua. Sunt asociat intr-un SRL 50/50 si am fost convocat la AGA de administratorul firmei care este si asociat, unde pe ordinea de zi este majorarea ... (vezi toată discuția)
Cat trebuie sa fie minim capitalul social pentru a putea convoca aga nicoleta_85 nicoleta_85 cat trebuie sa fie minim capitalul social pentru a putea convoca AGA, atat la un SA cat si la SRL? cu 5 % pot convoca adunarea ordinara? (vezi toată discuția)