avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drum de acces in coproprietate buna seara! am un teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drum de acces in coproprietate buna seara! am un teren a carui ...

drum de acces in coproprietate

buna seara!
am un teren a carui acces la drumul public se face printr-un drum de acces privat pe care il detin in copropietate 50%. cand am cumparat cota parte din acest drum nu avea ingradire fata de proprietatea celuilalt coproprietar al drumului de acces. eu vreau sa ingradesc acest drum de acces fata de curtea coproprietarului, insa acesta se opune si vrea ca drumul sa ramana parte din curtea lui. mentinez ca nu vreau sa obturez accesul copropriatrului la acest drum, el va avea in continuare accesul disponibil, insa pe latura care se invecineaza drumul de acces cu proprietatea acestuia doresc ingradirea, intrucat acesta vrea sa foloseasca abuziv acel spatiu la liber ca si cum este curtea lui. ba mai mult, ma obliga sa ii pazesc bunurile si sa ii suport cainele pt ca el nu si-a ingradit proprietatea fata de acest drum si nu vrea sa ingradeasca intrucat vrea sa se foloseasca abuziv de acest drum de acces ca si cum este curtea lui si anume sa i se joace copii, sa stea cainele nesupravegheat, etc. ce solutii legale am in aceasta situatie? ma gandesc ca in calitate de coproprietar drumul de acces il pot ingradi fata de terenul lui astfel incat sa aiba ca si scop accesul, nu curtea extinsa a acestuia, multumesc pentru timpul acordat! poate cineva a mai fost in situatia mea si ma poate indruma.

Alte discuții în legătură

Utilizare drum de servitute cdinca cdinca Buna ziua, Curtea aflata in proprietatea mea se invecineaza cu un drum de servitute de care beneficiaza mai multe familii. Din pacate, vecinii mei folosesc ... (vezi toată discuția)
Acces obstructionat pe un drum proprietate personală.parcela cuprinsă în drum este proprietatea mea și nu este gravata de alte clauze. LILIANA REBENCIU LILIANA REBENCIU Sunt proprietara unei locuinte , o suprafata de 350 metri pătrați total, casa 100 metri pătrați o curte mică și restul o fasie de teren pentru acces la ... (vezi toată discuția)
Proprietate comuna "fortata," pe cote indivize de proprietate ? Manole Dumitru Manole Dumitru Un coproprietar, care detine 1/3 dintr-o alee de acces, Coproprietarul, cota sa poate sa o desmembreze fara a respecta unele conditii? (iesire din indiviziune, ... (vezi toată discuția)