avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Problema vouchere de vacanta
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Problema vouchere de vacanta

Buna seara. Am o problema legata de voucherele de vacanta.
In martie 2020 am facut o rezervare pentru un sejur in luna mai la o pensiune din jud. Bacau, platind un avans de 200 ron costand in 4 vouchere de vacanta, trimise prin curier. Din pacate, din cauza pandemiei - lockdown total, am fost nevoit sa anulez rezervarea in aprilie, fiind de comun acord ca avansul sa ramana la pensiune pentru o alta rezervare. Mentionez ca de la sejurul anulat de comun acord, nu am fixat o data sigura pentru un alt sejur.
In septembrie am solicitat returnarea voucherelor. Am fost refuzat, cei de la pensiune spunand ca ei au trimis mai departe voucherele mele(expirau in octombrie 2020) si ca aceasta situatie se poate rezolva daca vor emite ei un alt voucher pe care-l pot folosi in orice locatie din tara(ilegal conform OUG8/2009) sau vor "discuta" cu angajatorul pentru returnarea banior.
De asemenea, am trimis o reclamatie la ANPC Bacau, fara nici o rezolvare concreta, dupa 45 de zile. Probabil sunt depasiti de legislatie.
Incercand sa rezolv situatia am contactat si Sodexo, unitatea emitenta, dar mi s-a spus ca ei nu discuta cu beneficiarul.
Tinand cont de faptul ca am predat la angajator restul voucherelor ramase, va rog sa-mi spuneti cum pot recupera legal voucherele de la aceasta unitate pentru a le returna angajatorului. Si legat de contravaloarea lor, aceasta nu se poate returna beneficiarului, conform OUG8/2009.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 22:21, 3 Decembrie 2020
P at recupera 200 de lei numai consultație juridica se apropie de suma respectivă ca să nu mai vorbesc despre costul unui proces.Nu inteleg de ce nu va eliberează ei un voucher valabil si anul viitor ptn locatia respectivă sau suma sa fie scăzută dinttr-,un eventual sejur al dvs acolo.Puteti face o revenire la ANPC,sau un memoriu la Av Poporului în care spuneti cs ANPC,ul nu va răspunde,incercati cu o notificare prin av etc.
Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
este ilegal ca oricine (angajatorul sau o unitate de servicii turistice) sa va ramburseze numerar in locul voucherelor. voucherele nefolosite sunt pierdute

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Voucher de vacanta Adyson1974 Adyson1974 Buna ziua, Imi puteti spune daca unui angajat in sectorul bugetar cu 2 locuri de munca in institutii diferite (ale statului) poate primi cate un voucher de ... (vezi toată discuția)
Voucher de vacanta dana19770101 dana19770101 Ma intereseaza daca primesc integral voucherul de vacanta 1450 deoarece eu lucrez cu jumatate de norma in invatamantul preuniversitar. Ce salariati pot ... (vezi toată discuția)
Vouchere de vacanță refuzate de agenția de turism. ce pot face legal? florinm. florinm. Bun gasit tuturor. M-am gandit sa expun aici problema mea, intrucat voucherele de vacanta sunt reglementate, din cate stiu, si de legea salarizarii in ... (vezi toată discuția)