avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Constituire fonduri ONG
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Constituire fonduri ONG

Care este modalitatea prin care un ONG poate constitui un fond la care sa contribuie angajatii si alte persoane, necesar pentru intretinere in sensul de ai folosi la cheltuieli pt dotare dar si cu utilitatile si alte taxe.
Cel mai recent răspuns: Cristina Filimon , Avocat 18:00, 2 Decembrie 2020
Fonduri provenite din altceva decât cotizații ale membrilor? Nu înțeleg ce treabă au angajții ONG-ului cu acest contribuții pentru funcționarea asociației. :-) Puteți da mai multe detalii?
Asociatia are 4-5 membri cotizanti, dar are 10 - 15 angajati (spre exemplu, proiecte europene) Ma gandeam la o forma organizată in care sa doneze sau sa contribuie dar sa aiba si control asupra folosirii fondurilor respective )
Singurele soluții care-mi vin în minte: 1. devin și angajații membri și cotizează (caz în care se știe conform statutului și legii care va fi scopul și destinație acelor bani) sau 2. contracte de donație cu sarcini (dar nu prea văd cine ar vrea să treacă prin atâta bătaie de cap pentru câțiva lei, doar dacă nu găsiți o formulă și să fie cu plată recurentă lunară).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatii catre membrii asociatiei asoc asoc O asociatie (ong) poate face donatii catre membrii sai ? Dau un exemplu: Asociatia a primit donatie suma de 100 lei. Asociatia poate dona aceasta suma unui ... (vezi toată discuția)
Functionare asociatii nonprofit carmenssilva carmenssilva Vreau sa infiintez impreuna cu doua prietene o asociatie nonprofit pentru a ajuta la ameliorarea situatiei unor cazuri sociale din zona. Cum se procedeada cu ... (vezi toată discuția)
Ong - donatii catre angajatii si membrii sai Neaculica Neaculica Poate un ONG sa faca donatii financiare si / sau materiale catre angajatii sau membrii / asociatii sai? (vezi toată discuția)