avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... telefon defect in garantie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

telefon defect in garantie

Buna ziua si La multi ani,
am si eu o mica problema si cu ajutorul vostru poate o rezolv.
am cumparat in data de 19.12.2009 un telefon LG de la Orange si sa defectat
doresc sa merg astazi la Orange sa rezolv aceasta problema .
doresc sa stiu daca pot sa cer sa imi inlocuiasca telefonul
Multumesc
Telefonul va fi inlocuit doar daca prezentati un certificat de negare eliberat de service-ul autorizat.
Conform legistaţiei actuale este mai greu de schimbat.Adresaţi-vă vânzătorului şi vedeţi părerea acestuia.
Legea 449/2003 "Art. 11. (4) Orice reparare sau înlocuire a produselor va fi făcută în cadrul unei perioade rezonabile de timp, stabilită de comun acord, în scris, între vânzător şi consumator, şi fără niciun inconvenient semnificativ pentru consumator, luându-se în considerare natura produselor şi scopul pentru care acesta a solicitat produsele. Perioada de timp stabilită nu poate depăşi 15 zile calendaristice de la data la care cumpărătorul a adus la cunoştinţă vânzătorului lipsa de conformitate a produsului".
Inlocuirea opereaza numai atunci cand produsul defect nu mai poate fi reparat sau cand durata de nefunctionare din cauza deficientelor aparute in cadrul termenului de garantie depaseste 10% din acest termen de garantie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina noua 1000 km in service defect de fabricatie doclaro doclaro Buna ziua, Am cumparat o masina noua si la 1000 km mi-a aparut cheia de service cu avarie sist de franare in bord si alti martori am tras pe dreapta am ... (vezi toată discuția)
Reparatii produs in garantie s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. Buna ziua! Pe scurt: achizitionat o imprimanta, dupa 6 luni se strica, o trimit in garantie si .....s-a rupt filmul. E de o luna acolo si nu da semne ca s-ar ... (vezi toată discuția)
Legea 449 dryw3r dryw3r va salut,am predat un telefon mobil pentru a fi reparat in garantie,deja are 2 luni da cand este la reparat ,nu s a rezolvat inca nimic,as vrea sa stiu care ... (vezi toată discuția)