avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am castigat un concurs pentru un loc de munca la stat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am castigat un concurs pentru un loc de munca la stat in cadrul ...

Am castigat un concurs pentru un loc de munca la stat in cadrul unui spital. La depunderea dosarului nu mi a fost cerut cazierul, Acuma pentru semnarea contracului trebuie sa aduc si cazierul. Este posibil sa fiu respins din moment ce am castigat deja locul?
Cel mai recent răspuns: Marga G. , utilizator 19:37, 11 Decembrie 2020
Duceti cazierul si vedeti ce vi se spune ... dupa care puteti actiona in consecinta.
Ultima modificare: Vineri, 4 Decembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Anonim1001 a scris:

Inca nu am fost respins intrebarea era daca e posibil sa fiu respins poate am formulat eu gresit prima data.
Eu am primit deja o adeverinta de la DSP care imi confirma locul ales in urma examnului si ramane doar de incheiat contractul.
Si banuiesc ca ar trebui as mentioneze acest lucru in conditiile generale de angajare. La cei care au ales post in urma examenului sau care concureaza pentru un post este mentionat acest lucru. Pentru rezidenti care incheie contract de munca pe perioada determinata cum sunt eu nu au mentionat nimica ba chiar sunt spitale care nici nu cer cazierul.
Nu se incalca un drept al muncii? Eu indeplinesc toate conditiile din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii. Pana la urma este dreptul meu de muncii in acel spital pe care l am castigat prin concurs.

Raspunsul anterior ramane valabil, cu singura rectificare, cred ca banuiti si dvs. o parte din motivele care ar putea sta la baza refuzului conducerii spitalului de a va angaja.
Nu v-am intrebat intamplator care este infractiunea inscrisa in cazier.
Potrivit legii, depunerea cazierului este o cerinta obligatorie in aceasta situatie iar faptul ca unele spitale nu solicita cazierul nu este un argument legal intrucat, asa cum v-am spus, depunerea cazierului este obligatorie si, din punct de vedere juridic, nu pot fi invocate motive de tipul - unii incalca legea, voi de ce nu o faceti? (unii nu solicita cazierul, voi de ce il solicitati sau de ce tineti cont de cazier ?)
Pe de alta parte aveti dreptate, ati sustinut si promovat un examen care, asa cum stie toata lumea, este extrem de dificil si din punctul meu de vedere, cazierul trebuia solicitat la momentul inscrierii la examenul de rezidentiat si nu la momentul angajarii. Dar, daca ati primit acea adresa de la DSP aveti motive sa fiti optimist.
Asteptati sa vedeti daca spitalul va refuza sau nu angajarea si in functie de asta actionati.

Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Decembrie 2020
Manuela Rășină, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faptul ca ati fost condamnat pentru "Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept,..... " , d.p.m.d.v. nu constituie o situatie de incompatibilitate .... sunt acte normative speciale care prevad clar situatiile de angajare , iar conditiile de angajare/continutul dosarului de angajare sunt stabilite inca de la inceput.

Cornel Vasile a scris:

Daca ati dat concurs la dosar nu vi s-a cerut si cazierul?

Nu

Cornel Vasile a scris:

"Atunci este o greseala la organizarea concursului ... daca fapta pentru care aveti cazier nu contituie un caz de incompatibilitate , atunci nu aveti de ce sa va ingrijorati .... "

Legea nu prevede obligativitatea depunerii cazierului la sustinerea examenului de rezidentiat dar in schimb prevede aceasta obligatie la angajare, prin urmare nu este o greseala a organizatorului ci o greseala a legiuitorului, ceea ce este o alta mancare de peste.

@consiliercornelvasile, de infractiuni in legatura cu serviciul care pot genera incompatibilitate in ceea ce priveste ocuparea unei functii sau exercitarii unei profesii ati auzit?
Ultima modificare: Duminică, 6 Decembrie 2020
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Care este legea care prevede obligatia la angajare ?
Ultima modificare: Luni, 7 Decembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Este posibil sa mi se refuze angajarea in spital ca medic rezident ... Anonim1001 Anonim1001 Este posibil sa mi se refuze angajarea in spital ca medic rezident deja confirmat pe loc prin ordin de la minister? Am cazier judiciar dar fapta mea nu se ... (vezi toată discuția)
Incompatiblitate intre profesia de medic dentist si comert? AdelinB AdelinB Buna ziua. Am terminat facultatea de medicina dentara si doresc sa ma inscriu in colegiul medicilor dentistiti. Am infiintat societate cod caen 4774 (Comert ... (vezi toată discuția)