avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ma numesc Flaviu. Pe data 1 decembrie 2020 am ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ma numesc Flaviu. Pe data 1 decembrie 2020 am contactat un vânzător ...

Ma numesc Flaviu.
Pe data 1 decembrie 2020 am contactat un vânzător pe website-ul de anunțuri olx.ro pentru achiziționarea unui produs,respectiv telefon Apple iPhone 12 Pro max replica (menționez replica pentru ca asa cautam) acesta fiindu-mi necesar la serviciu.
Am picat de comun acord sa primesc produsul prin curier, însă fără opțiunea de verificare colet și citez după spusele vânzătorului "am uitat sa va spun că la. Cargus nu mai au optiunea de verificare de cand cu pandemia".
Apoi ieri am plătit suma de 480 lei curierului și am ridicat coletul, însă înăuntru, infoliat extrem de bine în banda adeziva, se afla o cutie cu boxe portabile, adică alt produs mult mai ieftin.
Am contactat vânzătorul, iar acesta aparent uimit, a afirmat ca a făcut o greșeală și mi-a promis întâlnire ulterioara pentru a regla situația. Din păcate, el a amânat acea întâlnire de 2 ori și apoi nu a mai răspuns la niciun telefon sau mesaj.
Mai departe, eu am contactat firma de curierat și am aflat numele real al vânzătorului, alt număr de telefon oferit lor este , iar adresa de livrare pentru ramburs este bd. Iuliu Maniu nr. 7 din București, adică magazin deschidere Samsung. Adică o adresa aleatorie folosita și un număr prepay de unica folosință.
Personal eu am discutat cu vânzătorul pe alte numere
Ce pot face mai departe pentru a-mi recupera prejudiciul?
Cel mai recent răspuns: Flaviu12 , utilizator 12:39, 8 Decembrie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Actiune in instanta civila sau plangere penala pt inselaciune, dar trebuie analizata bine, inainte, situatia de fapt, sa fie clar ca asa ar fi fost. Insa, totusi, ma gandesc ca este o eroare ceva, adica nu poate fi omul atat de, hai sa-i spun fara minte, incat sa isi aprinda paie in cap pentru niste prapaditi de 480 lei (desi cazuri s-au mai vazut).
Incercati sa mai vorbiti cu el si sa-l impresionati, apoi, treceti la fapte.
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si eu comand pe olx, dar specific clar cand scriu in corpul mesajului de pe olx ca vreau transport cu verificare colet.
Puteti reclama si la olx cele intamplate. Nu vorbesc deloc cu vanzatorul. Asa ramane scris ce am vrut sa cumpar ce pret ne-am inteles sa platesc, verificare colet inainte de plata.
Ca si invatare de minte, nu numai pentru dumneavoastra ci si pentru cei ce citesc aceasta postare (vad 273 vizualizari), nu mai telefonati repede la un nr. de telefon, scrieti mesaje care raman pe site olx ceva timp, doar asa se poate dovedi ca ati dorit sa cumparati telefon si nu boxe, cum poate sa spuna cel ce v-a inselat ca asa a inteles cand ati vorbit telefonic cu el
480 lei este totusi o suma, cel putin pentru mine, nu sunt chiar 480 lei prapaditi
Prin tepe cu sume mici cei ce inseala se gandesc ca persoana vatamata nu va apela la institutiile abilitate.
Am comandat, am trimis colete și toate cu opțiunea de verificare înainte de plata. A fost pentru prima și singura oara când am mers pe încredere... și uite ca am luat mare teapa. Ce nu știe vânzătorul este ca am și convorbirile înregistrate cu răspunsul sau imediat după ce am desfăcut coletul și am văzut boxele ( "colegul meu a făcut o greșeală, rezolvam și îți aduc eu personal telefonul"...). Deci nu poate spune ca am înțeles eu ca achiziționez boxe.


[ interventie moderator - a nu se cita mesajele imediat anterioare - citarea a fost stearsa ]
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2020
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune telefon replica stefanman stefanman Buna seara, pe data de 1 am gasit un anunt pe olx cu un iphone 6s mai ieftin (1500lei), in urma negocierii m-am inteles cu vanzatorul la 1300lei cu conditia sa ... (vezi toată discuția)
Ramburs olx mike42 mike42 Buna ziua, am vandut o piesa electronica pe OLX. Pentru trimiterea pachetului am facut prin intermediul OLX o solicitare catre Cargus pentru livrare cu ... (vezi toată discuția)
Blocare bani ramburs la cargus-urgent curier marianpr marianpr Buna ziua, Un prieten a trimis un produs prin Cargus-Urgent Curier cu plata ramburs. Dupa ce a ajuns coletul la destinatar a platit contravaloarea ramburs. ... (vezi toată discuția)