avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune telefon replica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune telefon replica

Buna seara, pe data de 1 am gasit un anunt pe olx cu un iphone 6s mai ieftin (1500lei), in urma negocierii m-am inteles cu vanzatorul la 1300lei cu conditia sa platesc eu transportul, omul a trimis prin urgent cargus prin ramburs, pe data de 4 iul. A ajuns coletul, l-am despachetat si imediat am contatat ca este o replica a originalului, o copie.
In 30min dupa desfacerea coletului am ajuns la politie si am depus plangere, inainte sa merg la politie vanzatorul a raspuns o singura data la telefon in care m-a injurat si cam atat, spune ca nu el e ca e fratele lui si etc.
Dupa ce am depus plangerea am fost la firma de curierat ca sa le spun sa opreasca banii, sa nu ii trimita si mi-au spus ca le trebuie dovada ca am depus plangere si am fost inapoi la politie unde am fost preluat de un om imbracat in civil care a facut acolo cateva hartii repede apoi a mers cu mine la cargus pentru a bloca banii sa nu ajunga la vanzator.
Am fost audiat si acum trebuie sa astept..
Vanzatorul nu a specificat ca este o replica, am vorbit cu el la telefon, prin mesaje pe olx si pe facebook pe web. Am dat print screenuri politiei cu conversatiile mele cu vanzatorul si poze cu el si numerele lui de telefoane ca mi-a dat 3 numere printre care si unul de telefon fix.
Telefonul replica si toate bonurile de la curierat le-am lasat politiei
Avand in vedere faptul ca banii au fost blocati si nu au ajuns la vanzator ce sanse am sa imi recapat banii? Si intreaga procedura dureaza mai mult de o luna?
Omul care m-a audiat a precizat ca vanzatorul este acuzat de inselaciune.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2016
stefanman, utilizator
Daca se demonstreaza ca intr-adevar este vorba de inselaciune si vinovatul va fi acuzt, atunci va veti recupera prejudiciul.
Din ce spuneti dvs, este evident ca ati fost inselat si o sa va recuperati banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma numesc flaviu. pe data 1 decembrie 2020 am contactat un vânzător ... Flaviu12 Flaviu12 Ma numesc Flaviu. Pe data 1 decembrie 2020 am contactat un vânzător pe website-ul de anunțuri olx.ro pentru achiziționarea unui produs,respectiv telefon ... (vezi toată discuția)
Blocare bani ramburs la cargus-urgent curier marianpr marianpr Buna ziua, Un prieten a trimis un produs prin Cargus-Urgent Curier cu plata ramburs. Dupa ce a ajuns coletul la destinatar a platit contravaloarea ramburs. ... (vezi toată discuția)
Infractiune de inselaciune - am comandat ceva si am primit altceva djdiablo1234 djdiablo1234 Numele meu este Vacaru Robert. Sunt din Targu Mures. Saptamana trecuta am cautat pe site-ul tocmai.ro telefon Iphone 5. Am gasit in judetul Bacau un anunt cu ... (vezi toată discuția)