avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună seara Doresc infirmatii in legătură cu un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună seara Doresc infirmatii in legătură cu un spațiu al ...

Bună seara
Doresc infirmatii in legătură cu un spațiu al blocului unde locuiesc și anume, fosta boxă de gunoi.
Nu a mai fost folosita, ghena s-a desființat , eu am investit în acest loc, ușa termopan, lavabil etc. Am încheiat un contract de comodat cu locatarii și am aici un birou și în acte ca pct de lucru al firmei.
Vreau sa știu cum pot întra în posesia lui, prin contract de vânzare cumpărare.? Sa devin proprietar.

Care sunt pașii??

Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:37, 10 Decembrie 2020
Articolul 44
(1)Incetarea destinatiei de folosinta comuna pentru partile comune din condominii se poate hotari motivat cu acordul scris al tuturor proprietarilor din condominiu.
(2)In cazul prevazut la alin. (1) devin aplicabile dispozitiile privitoare la coproprietatea obisnuita. Cu toate acestea, instrainarea sau ipotecarea se poate realiza numai cu acordul tuturor proprietarilor din condominiu.
(3)Constatarea incetarii destinatiei de folosinta comuna pentru partile comune se face prin hotarare a adunarii generale a asociatiei de proprietari adoptata in unanimitate de catre proprietarii din condominiu.
(4)Imobilul, respectiv partea din condominiu care rezulta din incetarea destinatiei folosintei comune se inscrie in mod corespunzator in cartea funciara pe baza documentatiei cadastrale intocmite in acest scop.
(5)Prevederile prezentului articol nu se aplica partilor comune din condominiu pentru care nu poate inceta destinatia de folosinta comuna, intrucat poate afecta buna functionare a condominiului si pot fi lezate drepturile celorlalti proprietari.
(6)Inscrierea in cartea funciara ca unitate individuala distincta a partilor de folosinta comuna pentru care inceteaza aceasta destinatie, potrivit dispozitiilor legale, implica parcurgerea urmatoarelor etape:
a)emiterea hotararii adunarii generale a asociatiei de proprietari prin care se constata incetarea destinatiei de folosinta comuna;
b)receptia documentatiei cadastrale pentru recalcularea cotelor-parti indivize, in vederea scoaterii din partile de folosinta comuna;
c)incheierea actului in forma autentica prin care toti proprietarii din condominiu isi exprima acordul pentru incetarea destinatiei de folosinta comuna si pentru diminuarea corespunzatoare a cotelor-parti din proprietatea comuna.
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2020
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uscatorie bloc, vanzarea se poate face la acordul 50%+1 din vecini ... OliviuBogdan OliviuBogdan Uscatorie bloc, vanzarea se poate face la acordul 50%+1 din vecini sau trebuie sa fie 100% ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Se mai poate achiziționa uscătoriile de bloc în 2022 din folosință ... KD007 KD007 Se mai poate achiziționa Uscătoriile de bloc în 2022 din folosință comună în bun propriu? Dacă da, care este procedura? (vezi toată discuția)
O firma a inchiriat de la o asociatie de proprietari o suprafata ... rugby15 rugby15 O firma a inchiriat de la o asociatie de proprietari o suprafata de 15 mp la parterul( incinta) scarii blocului. Cu acordurile legale a construit un mic ... (vezi toată discuția)