avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort fara reprezentare? Va rog sa-mi spuneti daca se ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort fara reprezentare? Va rog sa-mi spuneti daca se poate ...

Divort fara reprezentare?
Va rog sa-mi spuneti daca se poate divorta fara angajarea unui avocat, daca sotul este in Germania? Nu avem copii comuni, nu am avut domiciliu comun nicaieri. Cunosc adresa din Germania, nr lui de telefon, vreau sa divortam din culpa comuna. El este deacord. Se poate, sau nu? O sa numeasca instanta musai un avocat din oficiu?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 15:03, 20 Decembrie 2020
Instanța numește un avocat ,din oficiu"-curator pt a reprezenta interesele paratului doar dacă acesta ar fi citat prin mica publicitate datorita faptului că nu se i se cunoaște adresa.Ar fi recomandat să consultați macar un av pt redactarea cererii pt a stabili anumite aspecte etc..
Sunteți amândoi cetățeni români?
Dacă da, atunci puteți divorța în România.
Dvs. aveți locuința în țară?
Dacă da, puteți introduce cererea a judecătoria de la locuința dvs. (Atenție! NU este valabil și pentru alți cititori. Depinde de fiecare situație în parte. Aici am luat în considerare LIPSA locuinței comune).

Art. 921 Cod. proc. civ.
1) În fața instanțelor de fond, părțile se vor înfățișa în persoană, afară numai dacă unul dintre soți execută o pedeapsă privativă de libertate, este împiedicat de o boală gravă, este pus sub interdicție judecătorească, are reședința în străinătate sau se află într-o altă asemenea situație, care îl împiedică să se prezinte personal; în astfel de cazuri, cel în cauză se va putea înfățișa prin avocat, mandatar sau, după caz, prin tutore ori curator.

Art. 922. -
Dacă la termenul de judecată, în primă instanță, reclamantul lipsește nejustificat și se înfățișează numai pârâtul, cererea va fi respinsă ca nesusținută.

Ultima modificare: Duminică, 20 Decembrie 2020
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu care sotul nu este de acord Loreh Loreh sunt casatorita de 4 ani cu un domn din salaj, zalau, eu locuiesc in bacau si casatoria este facuta in salaj, as dori sa stiu este posibil sa incep ... (vezi toată discuția)
Divort Ileana Muntean Ileana Muntean sunt casatorita de 13 ani ,dar de un an suntem despartiti,eu locuind in prezent in Bucuresti, adresa de domiciliu fiind de Timis....As putea intenta actiunea ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor laurentia38 laurentia38 Am inaintat divortul si am avut prima infatisare in urma careia am cazut de acord amandoi,cu o parte din conditiile puse de mine.La urmatoarea ... (vezi toată discuția)