avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... personal contractual-cadru didactic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

personal contractual-cadru didactic

Sunt cadru didactic titular, incadrat pana acum ca functionar superior intr-o structura guvernamentala, drept pentru care am avut rezervare de catedra.
De la 1 ian 2010 voi fi incadrata ca si personal contractual, vreau sa intreb daca am cadru legal pentru rezervarea catedrei.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:33, 3 Ianuarie 2010
adresati-va juristului inspectoratului scolar de unde apartineti pentru lamuriri legale conform statului personalului didactic si legea invatamantului care prevede conditiile de rezervare a catedrei si durata rezervarii catedrei, sa vedeti unde va incadrati daca aveti dreptul si la concediu fara salar in functie de vechimea care o aveti in invatamant(10ani vechime neintrerupta), sau detasare care poate fi acordata pe 2 ani in interesul invatamantului
xia-1967 a scris:

Sunt cadru didactic titular, incadrat pana acum ca functionar superior intr-o structura guvernamentala, drept pentru care am avut rezervare de catedra.
De la 1 ian 2010 voi fi incadrata ca si personal contractual, vreau sa intreb daca am cadru legal pentru rezervarea catedrei.


Conditiile de rezervare a catedrei sunt prevazute in art.101 din Legea nr.128/1997 si nu in art.51 lit.e C.mun.
Singura conditie este ca sa fiti cadru didactic titular ... nu conteaza pe ce functie veti fi angajata - functionar public sau personal contractual -

Art. 101. - (1) Cadrele didactice titulare, alese in Parlament, numite in Guvern sau indeplinind functii de specialitate specifice in aparatul Parlamentului, al Presedintiei, al Guvernului si in Ministerul Invatamantului, precum si cele alese de Parlament in organismele centrale ale statului au drept de rezervare a postului didactic sau a catedrei pe perioada in care indeplinesc aceste functii.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gradatie de merit intrerupta de concediu crestere copil sarah12 sarah12 Am beneficiat de gradatie de merit din 2008 pana in septembrie 2009, cand am intrat in concediu pentru cresterea copilului.Voi reveni la scoala in septembrie ... (vezi toată discuția)
Rezervare catedra in invatamant adafelix adafelix Sunt angajata la o scoala si as dori sa fac rezervare de catedra.Care sunt conditiile rezervarii unei catedre in invatamant ?Care este perioada maxima de ... (vezi toată discuția)
Concediul pentru cresterea copilului  Loredana Puscasu Loredana Puscasu concediul pentru cresterea copilului se ia in calcul la calcularea vechimii in invatamant, daca contractul a fost suspendat pe acea perioada. (vezi toată discuția)