avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general INTRPRINDERE INDIVIDUALA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

INTRPRINDERE INDIVIDUALA

buna ziua,
o intreprindere individuala care are obiect de activitate comert cu amanuntul trebuie sa tina pe langa celelalte registre (inventar, de incasari si plati si unic de control) si registru de casa si raport de gestiune ?
va multumesc anticipat









Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:18, 29 Decembrie 2009
In mare contabila dvs ar trebui sa se ocupe de ele, dar in mare raspunsul este afirmativ la intrebarea dvs.
Toate cele bune.
multumesc!
O intreprindere individuala trebuie sa tina contabilitatea in partida simpla. Asta inseamna ca e mai simplu decat la o societate comerciala, dar nu se reduce doar la registrele care se inregistreaza la fisc.

In cazul dvs. (comert cu amanuntul) trebuie sa faceti note de intrare-receptie prin care stabiliti pretul de vanzare al marfurilor si, impreuna cu raportul zilnic al casei de marcat, se evidentiaza in raportul de gestiune. De asemenea rulajul banilor sub forma de numerar se evidentiaza in registrul de casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

intreprinderea individuala mihaela monica mihaela monica buna ziua poate cineva sa ma indrume in legatura cu contabilitatea ce trebuie facuta la o factura se face receptia si doar atit cum se socoteste adaosul ... (vezi toată discuția)
Evidenta la pfa Iulia Feher Iulia Feher Buna, pentru persoanele care isi tin evidenta cu documente tipizate la Pfa neplatitor de tva, domeniu de activitate comerț cu amănuntul, ma intereseaza ce ... (vezi toată discuția)
Acte contabile pfa sorinnell sorinnell buna, mi-am deschis si eu un magazin mixt pe PFA neplatitor de TVA. Ati putea sa ma luminati si pe mine un pic? Am intrebat ce acte de evidenta contabila ... (vezi toată discuția)