avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce se intampla cand pierzi o contestatie?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce se intampla cand pierzi o contestatie?

Buna seara, in urma contestarii a unui PV de contraventie in care am fost sanctionat cu suspendarea permisului de conducere pe 30zile si amenda.
Proces contestat la Judecatoria Sectorului 3 apoi la Curtea de Apel Bucuresti.
Pe 7 Decembrie a fost ultima sedinta la care am cerut judecata in lipsa. Iar eu inca nu am primit raspunsul de la Curtea de Apel Bucuresti.
Intrebarea e, daca am pierdut si eu inca nu am primit inca comunicarea suspendarea permisului se va continua dupa ce primesc comunicarea sau inainte?
Nu de alta dar nu vreau sa ma trezesc cu dosar penal.

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 18 Decembrie 2020
mihaidragos, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaidragos , utilizator 08:04, 18 Decembrie 2020
Urmariti-va stadiul procesului pe portalul justitiei. Daca l-ati pierdut, aveti un termen de 30 de zile sa-l predati, impreuna cu o copie a hotaririi legalizate definitive.
Articolul 118
(1) Împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competență a fost constatată fapta.
(2) Plângerea suspendă executarea amenzii și a sancțiunii contravenționale complementare dispuse prin procesul-verbal de constatare și sancționare a contravenției de la data înregistrării la judecătoria prevăzută la alin. (1).
(3) Dovada înregistrării plângerii contravenționale se realizează printr-un document emis de către instanța de judecată sau printr-un extras din portalul instanțelor de judecată www.portal.just.ro și se depune sau se transmite prin orice mijloace de comunicare la distanță ce asigură transmiterea textului și confirmarea primirii acestuia, de către contravenient sau de către reprezentantul convențional al acestuia, la unitatea de poliție din care face parte agentul constatator, care efectuează mențiunile corespunzătoare în evidențe. Permisul de conducere reținut se restituie personal titularului sau reprezentantului convențional al acestuia. În situația transmiterii dovezii înregistrării plângerii contravenționale prin mijloace de comunicare la distanță, la cererea scrisă a titularului sau a reprezentantului convențional al acestuia, unitatea de poliție din care face parte agentul constatator poate restitui permisul de conducere reținut la adresa de corespondență indicată în cuprinsul cererii.
(la 27-05-2020, Alineatul (3) din Articolul 118 , Capitolul VIII a fost modificat de Punctul 3, Articolul I din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 83 din 21 mai 2020, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 448 din 27 mai 2020 )
(4) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce se reia în ziua următoare celei în care a fost predat permisul de conducere, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești prin care instanța a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției. Sancțiunea contravențională complementară constând în suspendarea dreptului de a conduce își produce efectele fără îndeplinirea vreunei alte formalități.
(5) Predarea permisului de conducere de către contravenient se face personal, prin reprezentant convențional sau prin servicii de curierat, cu aviz de primire, în termenul prevăzut la alin. (4), la serviciul/biroul poliției rutiere, care îl va înainta unității de poliție care îl are în evidență.
(la 11-02-2020, Alineatul (5) din Articolul 118 , Capitolul VIII a fost modificat de Punctul 18, Articolul I din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 13 din 4 februarie 2020, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 102 din 11 februarie 2020 )
(6) Se consideră îndeplinită obligația de predare a permisului de conducere și în cazul în care documentul este transmis prin servicii de curierat, cu aviz de primire, în termenul prevăzut la alin. (4) la serviciul/biroul poliției rutiere. Data care se ia în considerare este data predării permisului către serviciul de curierat. Dovada înlocuitoare se eliberează la data prezentării titularului înăuntrul termenului de suspendare a dreptului de a conduce la serviciul/biroul poliției rutiere la care a înaintat permisul de conducere.
(7) În cazul în care contravenientul nu predă permisul de conducere în termenul prevăzut la alin. (4), durata de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se majorează de drept cu 30 de zile, fără îndeplinirea vreunei alte formalități.
(8) În sensul prezentului articol, prin serviciu al poliției rutiere se înțelege serviciul poliției rutiere din structura unui inspectorat județean de poliție, Brigada Rutieră din cadrul Direcției Generale a Municipiului București sau biroul de poliție autostrăzi din cadrul Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale din structura Inspectoratului General al Poliției Române.
[ link extern ]
Deci se ia in considerare data de 7 decembrie, multumesc pt raspuns. Gasisem articolul respectiv insa erau 15 zile, nu 30 dar aparent s-a modificat.
Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. acum jumătate de an am avut permisul suspendat,am ... Desperados Desperados Bună ziua. Acum jumătate de an am avut permisul suspendat,am făcut recurs la aceasta decizie la judecătorie,am.pierdut bineînțeles,acum aștept acea ... (vezi toată discuția)
Buna seara incerc sa rezum toata situtia mea ca sa nu va plictisesc. ... caut.raspunsuri93 caut.raspunsuri93 Buna seara Incerc sa rezum toata situtia mea ca sa nu va plictisesc. Am fost sancționat de Politia Rutiera in trafic cu suspendarea dreptului de a ... (vezi toată discuția)