avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua. Eu lucrez la privat și nu pot beneficia ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua. Eu lucrez la privat și nu pot beneficia de zile ...

Bună ziua. Eu lucrez la privat și nu pot beneficia de zile libere plătite. Pot solicita 75 % spor la salariu sau numai cei de la stat au dreptul? Menționez ca nici soțul nu poate lua zile libere. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:23, 21 Decembrie 2020
Pentru ce motiv nu beneficiati ?
Sunt angajata într-o firma care tine contabilitatea altor societăți. Volumul de munca nu îmi permite sa iau acele zile libere.
OUG 147/2020
art.4
(1) Angajații sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională, angajații din penitenciare și personalul din unitățile sanitare publice nu beneficiază de zilele libere prevăzute la art. 1.
...
(3) În situația în care unul dintre părinți își desfășoară activitatea în unul dintre domeniile prevăzute la alin. (1), acesta are dreptul la o majorare acordată suplimentar drepturilor salariale cuvenite, în cuantum de 75% din salariul de bază/salariul de funcție/solda de funcție corespunzătoare unei zile lucrătoare, dar nu mai mult de corespondentul pe zi a 75% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, corespunzător numărului de zile lucrătoare din perioada prevăzută la art. 1 alin. (1), cu condiția respectării, de către celălalt părinte, a prevederilor art. 1 alin. (2) lit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! mjorarea salariului de baza cu 75% prevazuta de art ... larisavisan83 larisavisan83 Buna ziua! Mjorarea salariului de baza cu 75% prevazuta de art 4 alin 3 din OUG 147/2020 se acorda unuia dintre parinti, numai daca ambii parinti lucreaza ... (vezi toată discuția)
oug 147/2020- zile libere plătite, 75% Derek88 Derek88 Referitor la Oug 147/2020, promulgata azi de către Președinte. Caz concret, eu sunt militar și nu pot beneficia de zile libere plătite, iar soția ... (vezi toată discuția)
O.u.g nr 147/2020 legea nr 19/2020 buna ziua , sunt cadru medical ... carmendugan carmendugan O.U.G nr 147/2020 Legea nr 19/2020 Buna ziua , sunt cadru medical intr-o institutie cu \"foc continuu\" de activitate medicala , ma incadrez in ceea ce ... (vezi toată discuția)