La cererea partilor, in speta mama si fiica, se poate anula contractul de intretinere daca partile doresc in mod amiabil, tot la notar? Sau este necesar a se merge in instanta?
Nulitatea este o sancțiune de drept civil, care intervine pentru nerespectarea condițiilor cerute de lege pentru încheierea valabilă a actului. Cauzele de nulitate sunt contemporane încheierii actului.
Răzgândeala ... sau te miri ce o fi prin speța aceasta nu este cauză de nulitate/anulare. Din această pricină am început cu: „nu știu ce înțelegeți prin anulare.” Și am continuat cu o dispoziție legală referitoare la rezoluțiune. Aaaltă „mâncare de pește”. Spre deosebire de nulitate, cauzele rezoluțiunii sunt ulterioare încheierii actului.
Notarul, dacă o sa facă ceva, o să facă o ... (re)vânzare. (de la fiică la mama). Or, dacă fiica nu știe ce face, s-ar putea să rămână și fără casă și obligată la întreținere. Aviz amatorilor de lucruri „simple”.
Iar dacă apelați la instanță, atenție ce anume cereți.
Contract intretinere
geo-oana
Buna seara.In legatura cu un contract de intretinere cu uzufruct viager facut de mama cu sora mea.Ne-ar interesa daca se poate anula contractul facut la notar ... (vezi toată discuția)