avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Ca SRL am inchiriat un spatiu in cladirea caminului ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Ca SRL am inchiriat un spatiu in cladirea caminului cultural pentru farmacie

Buna seara,am inchiriat un spatiu de 57 mp in cladirea caminului cultural din localitate,spatiul a fost inchiriat in urma licitatiei.Acum in decembrie primaria mi-a trimis in email instiintare de plata pentru impozitul pe cladiri conform codului fiscal art 455 trebuie sa platesc impozit in jur de 800 lei.Firma este o farmacie deci srl,platitoare de taxe,impozite tva .Este legal sa imi ceara aceasta taxa pe cladire?
Ultima modificare: Joi, 24 Decembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:28, 24 Decembrie 2020
Extras din Codul Fiscal
1. Pentru clădirile proprietate publică sau privată a statului ori a unităților administrativ-teritoriale, concesionate, închiriate, date în administrare ori în folosință, după caz, oricăror entități, altele decât cele de drept public, se stabilește taxa pe clădiri, care se datorează de concesionari, locatari, titularii dreptului de administrare sau de folosință, după caz, în condiții similare impozitului pe clădiri. În cazul transmiterii ulterioare altor entități a dreptului de concesiune, închiriere, administrare sau folosință asupra clădirii, taxa se datorează de persoana care are relația contractuală cu persoana de drept public.

2. Pe perioada în care pentru o clădire se plătește taxa pe clădiri, nu se datorează impozitul pe clădiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cabinet medical individual nicollettaB nicollettaB daca Unitatea Administrativ Teritoriala inchireaza un spatiu unui cabinet medical individual ( medic de familie )si un alt spatiu unui cabinet stomatologic ... (vezi toată discuția)
Taxa cladire pentru cladirea inchirita de la ads pentru cabinet medical veterinar zbancamariuta zbancamariuta Cabinet medical veterinar am concesionat de la ADS cladire pentru cabinet veterinar. Vreau sa intreb daca trebuie sa platesc taxa cladire pentru cladirea ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladirea ads-ului katap katap Sunt medic veterinar de libera practica iar sediul cabinetului este in dispensarul sanitar veterinar, o cladire ce apartine Agentiei Domeniilor Statului , ... (vezi toată discuția)