avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vreau sa schimb numele de la contractul cu engie. mai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vreau sa schimb numele de la contractul cu engie. mai exact mama ...

vreau sa schimb numele de la contractul cu engie. mai exact mama mea a decedat, am facut succesiunea, am trimis extras cf la engie de unde rezulta ca sunt unic proprietar al imobilului, iar ei nu vor sa schimbe numele pe motiv ca vor certificatul de mostenitor. extrasul cf trimis celor de la engie, este scos in urma succesiunii, data lui fiind 23.11.2020, actele trimise la engie sunt 16.12.2020 respectiv 21.12.2020 si la fiecare depunere de acte primesc acelasi raspuns: vor certificatul de mostenitor! extrasul cf proaspat eliberat, nu ar trebui sa bata un certificat de mostenitor din 2010 (decesul tatalui),sau 2020(decesul mamei)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:27, 24 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art. 1133 alin. 1 din Codul Civil, certificatul de moștenitor face dovada calității de moștenitor, legal sau testamentar, precum și dovada dreptului de proprietate al moștenitorilor acceptanți asupra bunurilor din masa succesorală, în cota care se cuvine fiecăruia.
Ultima modificare: Joi, 24 Decembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare în posesie casă BoangherMihaela BoangherMihaela Bună ziua ! În urma decesului ambilor părinți am dezbătut succesiunile în instanță şi astfel m.am ales cu casa , terenul aferent casei . Întrebare - ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate marytopi marytopi buna ,care sunt actele necesare pentru aobtine titlul de proprietate pe casa si gradina parinteasca?parintii decedati si suntem doi frati,multumesc (vezi toată discuția)
Dacă tata avea certificat de moștenitor și nu de proprietar ... Vălenii de munte Vălenii de munte Dacă tata avea certificat de moștenitor și nu de proprietar în afara de mine și de soția lui mai este nevoie de alte rude cand deschidem succesiunea? (vezi toată discuția)