Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Opțiuni juridice și fiscale privind recuperarea creanțelor. Lectori: Schoenherr și Asociații. Joi, 28 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Impozit pe venit PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Impozit pe venit PFA

Buna ziua! Mi-am deschis un PFA si sunt chiar la inceput. As avea cateva intrebari: cum platesc impozitul pe venit? Se plateste anual/trimestrial? Ati putea sa imi dati si un cont sau sa imi spuneti unde il gasesc? Contabilitatea se tine de catre un contabil sau persoana fizica?
Multumesc mult! O zi placuta si sarbatori frumoase tuturor!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:38, 25 Decembrie 2020
Cotabilitatea, adica completarea registrului jurnal de incasari si plati si a registrului de evidenta fiscala care va ajuta la completarea declaratiei unice, o veti face singur. La inceputul anului 2021 (pana pe 25 mai) veti completa declaratia unica pentru inchiderea anului 2020 si cu valorile estimate la venituri si cheltuieli pentru anul 2021. Tot pana la acea data de 25 mai 2021 veti avea termen de plata la impozitul pe venitul rezultat din inchiderea anului 2020.
Si impozitul pe venitul pe 2021 se poate plati pana la 25 mai 2022? Multumesc frumos!
Daca intre timp nu se mai schimba ceva pe la lege, da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate pfa ionela11 ionela11 Contabilitate PFA Buna ziua...am urmatoare situatie...un PFA care a avut activitatea suspendata pe 2 ani de zile pentru concediu crestere copil. Si-a reluat ... (vezi toată discuția)
Pfa inregistrare finante Robert Daniel Csaszar Robert Daniel Csaszar Buna ziua, am o intrebare in legatura cu inregistrarea la finante ca pfa. Saptamana asta Luni am primit certificatul de la Registrul Comertului si as vrea ... (vezi toată discuția)
Acte lunare intreprindere individuala IzabelaMaria IzabelaMaria Bună dimineața! Mi am deschis recent o intreprindere individuala, nu am angajați. Vă rog să îmi spuneți dacă îmi trebuie contabilă? Ce ... (vezi toată discuția)