avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1831 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Balanta angajator pt credit ipotecar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Balanta angajator pt credit ipotecar

Buna ziua,

Va scriu in legătură cu o problema pe care o întâmpin.

Doresc să fac un credit ipotecar dar analiza dosarului s-a blocat din cauza ca firma la care lucrez e înființată recent și nu au fost actualizate datele financiare pe site-ul ministerului de finanțe.
Pt a putea continua banca necesita o balanta trimestriala și bilanțul pe ultima luna de activitate financiara. Am solicitat aceste documente de la firma dar de 3saptamani încă nu am primit nimic și deja iau un considerare cel mai rău scenariu in care voi pierde avansul dat din cauza ca nu mi se aprobă creditul.

Întrebarea mea ar fi: firma este obligată legal să îmi pună la dispoziție bilanțul/balanta? In caz de pierdere a avansului, pot acționa pe vreo cale legală împotriva angajatorului?

Apreciez orice răspuns sau sfat

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: andrei1999991 , utilizator 20:52, 24 Ianuarie 2021
De regula, in precontract se trece o clauza prin care vanzatorul este obligat sa restituie avansul primit de la cumparator, in cazul in care banca refuza acordarea creditului. Verificati precontractul.
Ultima modificare: Vineri, 25 Decembrie 2020
alex_element, utilizator
Multumesc mult pentru raspuns. Am verificat precontractul si in cazul in care creditul nu este aprobat din cauza mea (indiferent de motiv) avansul se pierde. Avansul este returnat doar in cazul in care creditul se refuze din motive legate de actele imobilului.

Compania vad ca trage de timp si nu par dispusi sa-mi ofere bilantul/balanta contabila.

Pentru a inchide aceasta discutie:
- angajatorul nu are nicio obligatie legala fata de angajat pentru a oferi bilant/balanta contabila
- am rezolvat mergand la alta banca care nu a cerut aceste acte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca cere bilant de la angajator pentru credit ipotecar Marioman83 Marioman83 Buna ziua ....de curand am facut un credit ipotecar...si banca m.a verificat la anaf pe plan financiar (totul bine) numai ca firma mea e activa din martie si ... (vezi toată discuția)
Antecontract cumpărare apartament Elena7777 Elena7777 La începutul lunii februarie 2020 am dorit sa cumpăr, cu bune intenții, un apartament de la dezvoltator cu credit ipotecar. Pe baza unui precontract am ... (vezi toată discuția)
Tranzactie imobiliara cornel_badea cornel_badea Buna ziua, As avea si au o problema la care daca se poate sa-mi dati cateva lamuriri. - S-a facut un antecontract de vanzare cumparare pentru un ... (vezi toată discuția)